e-mail: ionbeuca@yahoo.com

skype: ion.beuca

telefon: o726736196

program de audienţe: în fiecare zi de joi a săptămânii, între orele 16,00-18,00, sala de şedinţe a Consiliului local Poienile de sub Munte

Reclame

33 răspunsuri to “Contact”

 1. cristi Says:

  Dom’Beuca,vi s-a dereglat blogul,au disparut toate articolele postate.

 2. Ovidiu Dobronauteanu Says:

  Cand imi acordati o „audienta” la Poienile de Sub Munte stimate Dle.Beuca.Cu salamul de Sibiu,vinul de Murfatlar si cognacul Zaraza vin eu..Dvs.asigurati clisa si palinca;))

 3. Iasi Says:

  Buna ziua
  Numele meu este Constantin Iacob si sunt administratorul site-ului http://iasi365.com si va scriu in speranta unui schimb de linkuri. Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ
  In caz ca raspunsul dumneavoastra este pozitiv titlul pentru link este Iasi iar linkul http://iasi365.com.
  Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

  1. beuca Says:

   Adaugat IASI, in sectiunea Legaturi.


 4. I like your writing style, and I’m hoping for more posts like this one.

 5. Luputiu Horia Says:

  Domnule Beuca Ioan
  Va scriu oarecum emotionat datorita faptului ca in momentele anterioare v-am vizionat s-itul impreuna cu familia si tin cam tarziu ce este drept sa va felicit pentru el,inca sunt sub impresia mesajului care il transmite prin fiecare particica , si prin fiece imagine.In paralel am urmarit si cateva din interviurile SENIORULUI cred ca nu isi putea inchipui nici in cele mai megre momente ca ce nu a reusit sistemul comunist ,securitatea ,ion iliescu,vom reusi noi din interiorul partidului. Cred ca fiecare din noi care am avut prilejul odata macar in viata sa-l cunoastem sa stam aproape de Domnia Sa avem obligatia morala de a nu il face sa sufere acolo unde este si de unde ne supravegheaza actvitatile si presupun ca in momentul de fata nu este prea fericit de soarta care a luato acest partid in bratele caruia SENIORUL CORNELIU COPOSU si-a inchinat toate viata. Inchei randurile mele felicitandu-va din suflet in speranta unei foarte rapide intrvederi la Sighet ,sa speram pozitiva.
  Daca aveti timp as solicita sa aflu programul si ordinea evenimentelor de la Sighet a carui organizator presupun ca sunteti Cu stima si deosebita consideratie Luputiu Horia

  1. beuca Says:

   Multumesc mult pentru aprecieri. V-am transmis programul detaliat, pe e-mail.


 6. Succes in activitate Ioane!
  1-cand se preiau fragmente sau articole din publicatiile mele solicit sa se puna si link spre blogul si articolul respectiv! (de ce se prabuseste Romania)!
  2-nu pune foto cu familia sau copiii tai; lumea e extrem de ticaloasa azi!
  3-sunt surprins de slaba reactie a celor ce-au crezut in crestin-democratie cand asista la agresiunea imorala a pdl-ului! Altfel spus,nu poti pune invatatura crestina si curvele in acelasi pat! Luptati pentru dreptul vostru! Succes!

 7. Benzar Ioan Says:

  Eu iti doresc un sincer,,LA MULTI ANI”,sa te bucuri de NOEMI ,si sa fi fericit inpreuna cu familia TA!!!

  1. Ion Beuca Says:

   Multumesc mult.Te asteptam acasa cu totii.

 8. Cristian Says:

  Buna ziua,

  Va rugam sa adaugati adresa noastra in lista blogurilor Dvs si sa ne trimiteti un mail sa o facem si noi, la adresa noastra
  http://ocd-pnl4.blogspot.com

  ocd_pnl4@yahoo.com
  Va multumim

 9. Manist Says:

  Presupun ca stiti ce este si ce inseamna PPE. Cred ca stiti si care este linia politica verticala si demna a PNTCD. Presupun ca aveti si ceva veterani PNT prin preajma, care sa va mai sfatuiasca de bine, asa cum aveti si carcotasi. Altminteri nu inteleg de unde trageti dv. concluzia ca aduc „osanale lui Basescu”, de „v-ati saturat”…? Nu puteti, macar dimineatza, sa fiti cinstit cu dv. insiva? Sau fiti cum vreti, dar nu sub acoperirea sau masca de tzaranist! Intelesu-m-ati? Nu va mai deranjati cu raspunsuri! Noapte buna!
  (Nicolescu Sorin …)

  1. beuca Says:

   Am inteles. Multa sanatate va doresc.

  2. conexiuni2005 Says:

   aveti dreptate , domnul ing. ec. taranist manelist a facut campanie lui basescu , de altfel la vot cu toata familia lui au votat pe elena basescu si traian basescu , stiu sigur asta ca ne cunoastem bine
   ma intreb unde este verticalitatea lui……

   1. Nicolescu Says:

    Catre conexiuni2005 – care face pe marele interesat despre PNTCD dupa ce a facut campanie lui „super-Geoana”:
    Nu stiu de unde sunteti informat de votul meu si al familiei mele pentru EBA! Dar, pe pagina lui Beuca vad ca se poarta impostura! Nici macar Beuca nu va crede! Chiar daca v-a transmis „felicitari” pentru intransigenta, si chiar ca se bucura ca „aveti verticalitate!”… Vai de verticalitatea voastra cu ifose de tzaranisti! M-am lamurit cu amandoi comentatoristii! Un singur lucru inca nu stiu despre dv., si-anume: Ce Vint va aduce in PNTCD? De unde ati aparut cu noua linie de deviere a PNTCD de la PPE si de la Crestin-Democratia Europeana? Cum de v-ati dat mana cu toti derbedeii politici? Ce-ati vazut bun la Geoana, Voiculescu, Vintu, Hrebe, Vanghelie, Ponta, Voicu Catalin s.a.? Unde, Doamne iarta-ma, vreti sa duceti PNTCD? Cine va credeti? Retineti: Nu exista bani in Tara Romaneasca si-n Ardeal sa cumpere macar un taranist! Un Adevarat taranist! Nu sunt eu o emblema sau cine stie cine, si de cele mai multe ori m-am semnat „Manist-ultimul taranist!” Si va permiteti sa ma faceti „manelist”? Sa fiti sanatosi si dumneavoastra oriunde in alta parte, dar nu in PNTCD!

    1. conexiuni2005 Says:

     d-le man(el)ist stii f. bine ca te-ai laudat ca ai votat cu EBA , mai stiu si ca te recomanzi ca fiind singurul taran – ist din prahova , pacat ca nu te recunosc si cei din organizatie sincer nu stiu de ce .
     referitor la manele mai stiu ca esti destul de apropiat de acecst ge , de multe ori te-am vazut chiar dansand pe astfel de -muzica- !!!!! noroc cu mine ca te-am mai cizelat putin oferindu-ti cateva Cd-uri cu cateva sute de piese rock,in rest numai de bine

     1. Manist Says:

      Aiurea! Nu inteleg care-dilema! N-am mai intrat intr-o carciuma de peste 10 ani, nu-mi plac manelele si nici nu te cunosc! Nu recunosc aripi si aripioare, si nici pavelescieni! Alta este Problematica. PNTCD este UNIC!

      1. conexiuni2005 Says:

       ca sa nu mai existe dubii asupra calitatii morale ale d-lui Nicolescu Sorin , daca este nevoie am sa va trimit si fotografii in care pot dovedii implicarea lui in campania lui Basescu , de asemena faptul ca reneaga prietenia noastra il face si mai las , apropos , nu am votat niciodata cu alt partid sunt PNL-ist convins , si ma doare sa vad ca exista asa zis taranisti care voteaza cu basescu

 10. NICOLAE Says:

  Domnule Beuca,te salut din incinta sediul judetean PNTCD Arad,sunt alegeri judetene si sa convocat CNC Statutar si legal,vezi ce faci cu PNL din zona,am semnale de plecare a primarilor la PDL.

  1. Ion Beuca Says:

   Mai Nicolae vad ca umbli nu gluma.Eu zic ca ai semnale proaste.

 11. nicolae Says:

  > REZOLUŢIE
  >
  >
  >
  >
  > Comitetul
  > Naţional de Conducere al Partidului Naţional Ţărănesc
  > Creştin Democrat, întrunit în şedinţă extraordinară
  > la Braşov, în data de 27 februarie 2010,
  > hotărăşte:
  >
  >
  >
  >
  > Articol
  > unic
  >
  >
  >
  > PNŢCD este
  > preocupat de faptul că politicile economice aplicate de
  > Executiv până în prezent s-au bazat aproape exclusiv pe
  > scăderea cheltuielilor bugetare.
  > Considerăm că este necesar un plan naţional de
  > investiţii şi un program de sprijin al capitalului
  > românesc pentru depăşirea crizei economice.
  >
  > În
  > consecinţă, în baza protocolului de alianţă semnat anul
  > trecut între PNŢCD şi PD-L, Comitetul Naţional de
  > Conducere al PNŢCD solicită partenerilor democrat-liberali
  > consultări între Guvern şi experţii PNŢCD pe tema
  > măsurilor anticriză.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > Braşov, 27 februarie
  > 2010
  >
  >
  >

 12. Manist Says:

  Studiu de caz
  privind situatia critica a organizatiei judetene a PNTCD Prahova in perioada 2007 – 2010
  analiza – sinteza

  From: Manist (manmihcop@yahoo.com) Sent:Tuesday, February 09, 2010 5:49:09 PMTo:
  Catre:
  – membrii PNTCD
  – spre stiinta fruntasilor si veteranilor taranisti ai liniei politice demne Maniu-Mihalache-Coposu-Ratiu

  Stimati Domni,
  Cu permisiunea de cuviinta sunt obligat sa intervin pe langa dumneavoastra pentru o corecta informare cu privire la situatia critica a PNTCD, cazul concret studiat fiind organizatia PNTCD Prahova.
  Motivele acestei interventii sunt generate de consecintele atacurilor sistematice pe care le-a intampinat organizatia in ultimii 5 ani din partea unor grupari ostile liniei politice a PNTCD, precum si de proasta reprezentativitate locala la care s-a ajuns prin eludarea prevederilor statutare, prin strategii si tehnici dolosive, care au scos partidul de pe prima scena politica.
  Referitor la contributia si participarea unor membri ai PNTCD Prahova la ultima campanie electorala (prezidentiala), date informale pot fi prezentate si de la fostii taranisti, actuali membri si lideri ai PDL-Prahova, care cunosc foarte bine actiunile comune, coordonate pe zone, la care au participat efectiv si membrii PNTCD Prahova.
  In contextul politic actual, ca urmare a rezultatului electoral s-a ajuns la invocarea unor pretentii “la deconcentrate” din partea unui grup restrans (de conducere!) al PNTCD local, care nu s-a implicat in nicio actiune politica si de campanie concreta.
  Faptul ca s-a ajuns la discutarea unor situatii speculative intr-un cadru „reprezentativ” discutabil din partea unor „terti” (ca sa nu spun a unor smecheri lipsiti de bun-simt, nedemni) conduce la initierea unei analize de caz bine-fundamentate, in scopul adoptarii unor decizii pertinente, evitand aspectele de aparenta-speculativa.
  Astfel, domnii Daniel Puiu Neagu, Cristian Andronic, Cosmin Stoicescu, Done, Geangos si altii, care au fost in conducerea PNTCD Prahova si acum sunt lideri in PDL-local pot confirma, indubitabil, care a fost contributia si participarea neconditionata a membrilor PNTCD Prahova la campania electorala prezidentiala din noiembrie-decembrie 2009.
  Totodata, doamna Mirela Limbosanu, domnul Primar Andrei Volosevici si dl. deputat Sever Voinescu au cunostinta de participarea unui grup restrans din PNTCD Prahova la aceasta campanie, intr-un cadru organizat si care, prin participarea lor au contribuit eficient si favorabil la sustinerea presedintelui, fara sa aduca prejudicii imaginii candidatului reprezentativ al aceleiasi familii politice europene (PPE – CDE).
  Materiale probatorii concludente privind ultima campanie electorala se afla in arhiva PNTCD, precum si pe un suport electronic (CD) cu filme, fotografii, articole de presa, comentarii pe net, etc.
  Mentionez ca pretinsa delegatie a “conducerii” PNTCD Prahova la “negocierile cu PDL Prahova” nu cunoaste aceste contributii (documente) din lipsa de participare, cu exceptia lipirii catorva afise in vitrina PNTCD… In campanie s-au intampinat situatii penibile, defaimatoare, de exemplu cand un asa-numit presedinte al Organizatiei de Tineret a PNTCD Prahova, un oarecare Eugen Davidescu, (inginer! – adus in PNTCD de mai putin de un an) agreat de presedintele-„general” pe municipiu (C. Chirila) si de presedintele pe judet (D. Leon), s-a remarcat de nenumarate ori ca militant si activ-participant la campania anti-Basescu si pro-Geoana in piata mare a orasului, spre rusinea unor seniori ai PNTCD (vezi sesizarea d-lui. ing Cornel Petrache, s.a.)!
  Desigur ca sunt si multe alte probleme care pot pune la indoiala pretentia celor care se erijeaza in „eroi de campanie” la un deznodamant electoral la care nu numai ca nu au avut contributie, dar au si abuzat cu pretentii nejustificate.
  Aceste aspecte fiind deosebit de jenante in expunerea lor recurenta, am apelat la aceasta modalitate de exprimare dintr-un sentiment de moralitate fata de ceea ce a mai ramas bun, demn si autentic in PNTCD.
  De altfel, este si privilegiul dumneavoastra de a judeca aceasta situatie, intalnita nu numai la PNTCD Prahova.
  Dar pentru o buna intelegere trebuie sa consemnez un scurt istoric al organizatiei PNTCD Prahova pentru prelevarea aspectelor edificatoare ale crizei interne extinse, generalizate.
  Aceasta analiza-sinteza are un caracter informal, nicidecum retoric, si se vrea in sprijinul adoptarii unor decizii pertinente privind lansarea unor pretentii locale, vadit-speculative, care aduc atingere onoarei si demnitatii PNTCD.
  In ceea ce priveste viitorul PNTCD va informez ca Analiza SWOT a intregii organizatii a condus la initierea procedurilor de reorganizare a PNTCD in jurul seniorilor si membrilor recunoscuti si vrednici.
  Va multumesc pentru atentia acordata acestui studiu de caz critic: Organizatia PNTCD Prahova – ianuarie 2010.
  Cu stima,
  ing.-econ. Sorin – Ioan Nicolescu – membru al PNTCD Prahova – sef Departament Programe – Monitorizare
  Tel.: 0722 946 000 ;
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Scurt istoric -cronologic- al organizatiei PNTCD Prahova in perioada 2007 – 2010:

  – La Congresul din 21 ianuarie 2007, prin recomandarea d-lui Gheorghe Ciuhandu (pana atunci presedinte al PNTCD) ajunge presedinte al PNTCD dl. Marian Petre Milut – care a condus partidul pe o linie asimptotica, incoerenta, prin modele organizatorice patronale, ca intr-un SRL sau SA, de-altfel fiind „numit” si presedinte al Uniunii Nationale a Patronatului din Romania (UNPR). Delegatii Organizatiei Judetene a PNTCD Prahova au votat impotriva „motiunii Milutz”, fapt evidentiat la Congres si care a atras ura noului presedinte. Ulterior, prin pierderea loialitatii si increderii multora din BNC (Biroul National de Conducere) si din CNC (Consiliul National de Conducere) presedintele M.P. Milutz a procedat la eliminarea celor mai multi „concurenti” si la numirea, nestatutara a altor persoane, cu care au creat sistematic tensiuni si disfunctionalitati in propriul partid, impiedicand pana si functionarea Asociatiei Inginerilor din PNTCD!
  – La referendumul national pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, din 19 mai 2007, organizatia PNTCD Prahova s-a exprimat impotriva suspendarii, militand activ la toate actiunile de simpatie organizate in Bucuresti si in judet, fapt care a iritat conducerea PNTCD – factiunea M.P. Milutz. – impotriva conducerii PNTCD Prahova.
  – Schimbarea conducerii PNTCD Prahova s-a produs in iarna 2007 – 2008 ca urmare a sprijinului declarat de conducerea organizatiei judetene a PNTCD Prahova pentru presedintele Basescu la referendum. Este bine-cunoscuta agresiunea verbala exprimata in toata media a presedintelui PNTCD Marian Petre Milutz si a vice-prim-presedintelui Aurelian Pavelescu impotriva presedintelui in exercitiu al Romaniei. Pozitia demna adoptata de Organizatia Judeteana, alaturi de alte 26 organizatii judetene a fost amendata cu „dizolvare”, fiind numit un Comitet interimar pentru organizarea -in maxim 45 de zile- a Conferintei Judetene de alegeri in PNTCD Prahova. Interimatul a fost nestatutar, durand mai mult de un an, (un abuz) ca urmare a faptului ca vechii taranisti nu agreau „linia politica Milutz”, iar „noii taranisti” nu erau nici majoritari si nu aveau nici vechime pentru alegeri!
  – Evenimentele petrecute in perioada interimatului nestatutar, abuziv prelungit, au fost un cosmar pentru cei mai multi membri activi si demni din PNTCD Prahova. Astfel, prima decizie a gruparii interimare a fost schimbarea tot abuziva, vadit-nestatutara a presedintelui de onoare al PNTCD Prahova, distinsul avocat Constantin Opris, fost detinut politic, cel ce a reinfiintat partidul, ales in unanimitate de Adunarea Generala din 2001, cu dizidentul politic Vasile Paraschiv, pe motiv ca cel din urma este impotriva lui Basescu!… Precizez ca aceasta desemnare nu se poate face decat de Adunarea generala, nicidecum „redesemnare”, ca sa nu mai vorbim de lipsa de respect fata de un membru cu vechime de o viata in PNT(CD).
  – Pentru alegerile locale din 1 – 15 iunie 2008 nu a existat o alegere statutara a candidatului PNTCD la Primaria municipiului Ploiesti, ci o numire facuta abuziv, de la Bucuresti a unui general in rezerva de Politie (fosta Militie), neinscris in PNTCD, lipsit de un limbaj de comunicare elegant-coerent si cu o pregatire politica precara, non-argumentativa… „Prieten la catarama” cu contracandidatul PSD-ului, Daniel Savu – fost „ofiter SRI”, candidatura generalului PNTCD-ist Constantin Chirila a fost ridiculizata de el insusi. Materialele politice, programul si oferta politica nu puteau fi retinute de memoria dansului, evita sistematic orele de pregatire si insista pe aspecte penibile – ca sa-l „cunoasca lumea”! Am fost nevoit sa intrerup curentul electric la o emisiune televizata (AlphaTV) la intalnirea cu toti candidatii, care s-a desfasurat in sala de 200 locuri de la Casa de Cultura a Sindicatelor, cand, la intrebarea pe care „generalul” a extras-o din urna, in fata camerelor de televiziune, a dat cel mai penibil raspuns, agramat, grobian la o tema de moralitate, cand era cu esarfa cu sigla PNTCD la gat… A abuzat de calitatea de candidat si a intrat in Biroul Electoral Judetean Prahova, unde eram membru-reprezentant al PNTCD Prahova pentru impunerea „liniei politice de la Milutz si Pavelescu” in adoptarea si votarea unor decizii privind candidaturile la nivel judetean – cu „ordinul de la Bucuresti”! de a fi „categoric in defavoarea PDL”!. .. Totodata este si suspectat in negocierea si/sau tranzactionarea anumitor contestatii in B.E.J. al Circumscriptiei nr. 31 Prahova. Am si depus sesizare la D.N.A., in consecinta. Nu trebuie ignorat faptul ca grupul de conducere interimar al PNTCD Prahova a profitat din plin de sprijinul financiar si logistic din partea presedintelui Milutz, prin fundatiile acestuia, multe dintre actiunile si cheltuielile invocate de acest grup fiind pur fictive! De altfel, reprezentanta financiar-contabila a PNTCD Prahova, doamna Angela Radulescu si-a dat imediat demisia.
  – Pentru ca membrii PNTCD doreau categoric iesirea din aceasta stare de promiscuitate gruparea interimara a tot pretins ca organizeaza alegerile statutare. Dar, ceea ce a urmat a depasit orice inchipuire. Interimarii au organizat complet nestatutar alegerile judetene inaintea celor pe municipiu, in februarie 2009, aducand din teritoriu tot felul de „indivizi” care, fie ca erau nestiutori, fie ca nu voiau sa-i supere pe cei care i-au invitat, fie ca pur si simplu erau „noii inscrisi” de pe la alte case, veniti in sprijinul „generalului” care a candidat la Primaria Ploiesti si care nu aveau nici o treaba cu PNTCD! (declaratie filmata). Motiunea concurenta, a doctorului Mihai Vasile Belascu nu a avut nicio sansa intrucat nici macar cei inclusi in motiune nu au putut avea toti drept de vot – pe motiv ca delegatiile s-au facut de conducerea interimara si „nu permite statutul mai multi delegati”! In concluzie, prin tehnici dolosive la care a recurs grupul organizatoric interimar s-a ajuns ca motiunea castigatoare sa fie cea a profesorului Leon Dumitru, cu generalul Chirila vice-presedinte, iar in componenta acesteia au intrat, incredibil, si indivizi suspecti, certati cu legea, cu cazier, fara pregatire, fara vechime in PNTCD, fara carte de munca, fara … de caracter! La alegerile urmatoare, pe municipiu, in martie 2009, cealalta motiune concurenta, a domnului Gabriel Cioboata a fost respinsa(!) din motive impertinente, ramanand o singura motiune ne-impartasita, a domnului „general cu 2 facultati” Constantin Chirila, castigatoare prin neadmiterea motiunii concurente. Asa se face ca si in conducerea municipala se regasesc si cativa din aceiasi indivizi ciudati, nedemni, care nu au nimic in comun cu PNTCD sau cu linia PPE si/sau crestin-democrata ! Bine macar ca de atunci nimeni nu i-a mai vazut pe „noii” taranisti, vreodata!
  – Astfel s-a conturat marea ruptura la nivel judetean a organizatiei PNTCD, care s-a mai produs si in alte judete, generalizandu-se pana la nivel national, incat 28 de organizatii judetene au cerut convocarea unui Congres extraordinar al PNTCD – pentru schimbarea presedintelui, care a avut loc la Bucuresti, in data de 24 august 2008, a carui rezolutie a fost contestata in justitie de presedintele absent la Congres, M.P. Milutz. Trebuie mentionat faptul ca, cu numai o zi inainte de Congres, dl. M.P. Milutz a organizat urgent la Sinaia un „B.N.C”, largit „cu invitati”!(“numiti” si adusi de aiurea, care i-a exclus pe liderii participanti la Congres, creand o periculoasa criza interna distructiva!
  – Au fost trimise numeroase sesizari la forumul central european al PPE si CDE privind abuzul practicat de grupul Milutz – care se pretinde inca la conducerea nationala a PNTCD si s-a luat atitudine ferma impotriva devierii partidului de la linia crestina crestin-democrata autentica, unde ne-a inscris Seniorul Corneliu Coposu inca din 1987, cand PNT era in ilegalitate. A fost prezentat un Memoriu justificativ direct presedintelui PPE, Wilfried Martens (remanent pe e-mail).
  – In data de 12 septembrie 2009 se reface Congresul extraordinar al PNTCD, in prezenta a peste doua treimi din organizatiile judetene ale PNTCD, precum si cu organizarea inregistrarii prin notariat a delegatilor cu drept de vot, pentru legalizarea rezolutiei Congresului privind schimbarea presedintelui PNTCD -M.P. Milutz cu noul presedinte -inginer-fizician Radu Sarbu, si alegerea noului Comitet National de conducere. Mentionez ca am fost prezent si la acest Congres extraordinar, avand calitatea de invitat, fara drept de vot intrucat Organizatia PNTCD Prahova nu recunoaste legitimitatea congresului din motive impuse de la centru (de la presedintele contestat M.P. Milutz). La acest Congres Radu Sarbu a prezentat motiunea „Crestin-Democratia salveaza Romania” (exceptionala d.p.d.v. doctrinar-politic) si precizez ca nu s-a adoptat nicio rezolutie sau linie politica privind sprijinul unuia dintre candidatii altor formatiuni politice la Presedintia Romaniei. Au fost atinse tangential unele aspecte privind orientarea partidului catre un anumit candidat, dar toata lumea a recunoscut ca ruperea partidului a survenit ca urmare a unei campanii antiprezidentiale iritante, iesite din comun, anormale de la linia partidului. Mai mult, s-au exprimat chiar de la tribuna opinii vehemente impotriva „Polului de centru-dreapta” cu PNL, in „viziunea Milutz”, care ne-a adus atatea prejudicii. Campania anti-Basescu a fost etichetata (in septembrie 2009) straina liniei si politicii PNTCD.
  – In octombrie 2009 a luat prin surprindere schimbarea de atitudine -la 180 de grade- a presedintelui contestat M.P. Milutz, care s-a hotarat sa sprijine candidatura lui Traian Basescu pentru un nou mandat la Presedintia Romaniei. Motivatia credibila a fost Scrisoarea domnului Wilfried Martens – presedintele PPE catre membrii PNTCD, publicata pe site-ul PNTCD si impartasita cu nedisimulata bucurie in toate cercurile taraniste . S-au regrupat aceste cercuri taraniste catre exponentii cei mai reprezentativi ai PNTCD, chiar daca unii s-au izolat, iar altii au trecut direct la PDL. A aparut pana si o linie de simpatie fata de presedintele contestat M.P. Milutz care, consider ca a generat in grupul „radical-antiMilutz” o slabiciune care a fost exploatata de grupuri de interese straine PNTCD-ului care au aderat la o oferta inselatoare -„coalitia de larga guvernare” facuta de PSD+PC + PNL + UDMR + minoritati ) pe langa Radu Sarbu, Gheorghe Ciuhandu si alti imbroboditi, numarandu-se printre inselati pana si Ion Diaconescu si surorile Coposu!!! Au trebuit mari interventii pana cand, in sfarsit, Ion Caramitru, in legitimitatea functiei sale in PNTCD – aripa Sarbu, a denuntat imoralitatea acestei politici.
  – In noiembrie 2009 grupul “de initiativa” al “taranistilor cu grade” de pe langa Radu Sarbu se afiliaza unei coalitii de larga guvernare, care sa il sustina la alegerile prezidentiale pe candidatul PSD+PC Mircea Geoana, cu garantia desemnarii ca Prim-ministru a domnului primar, tot fizician (profesor) Iohannis Klaus. S-a vorbit si s-a mizat pe parteneriatul „castigator” Mircea Geoana , Crin Antonescu, Iohannis Klaus si Gheorghe Ciuhandu, mult proslavit in media nationala. ACESTE JOCURI si SHIMBARI DE LINIE POLITICA AU SEPARAT DETERMINANT MEMBRII PNTCD.
  – Pe 1 decembrie 2009, la Timisoara, a avut loc mitingul de protest impotriva lansarii in Piata Operei a parteneriatului nedemn si incompatibil in care era tarat si PNTCD prin Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei si presedintele C.N.C. al PNTCD din „aripa Sarbu”. Articolele de presa publicate sistematic pe 28, 29 si 30 noiembrie, 1, 2, 3, 4… decembrie in ziarele Timisoarei (Gazeta de Vest) si in ziarele nationale (Ziua, Romania libera, s.a.) au avut cele mai multe opinii si comentarii pe net-media. Un record l-a inregistrat articolul cititorului publicat si comentat in Ziua si in Gazeta de Vest din 29 noiembrie 2009 sub titlul: Unde va sunt principiile, domnule Ciuhandu? in care se facea referire la Teza Seniorului Coposu privind linia pe care trebuie sa o adopte un adevarat lider – om politic al PNTCD: „Principiile nu se negociaza. A-ti respecta principiile este conditia sine-qua-non a celui care se vrea Om politic si nu politician!” (peste 21 600 de citiri in 24 de ore). Ceea ce a urmat se cunoaste, spiritul Timisoarei, asa cum s-a dovedit de atatea ori, nu admite si nu tolereaza lichelismul politic.
  – In data de 4 decembrie 2009, la marele miting organizat la Bucuresti pentru sustinerea candidaturii domnului Traian Basescu nu au participat decat 3 membri ai PNTCD Prahova, (pe care i-a fotografiat si liderul anilor 1990-2007 al PNTCD – dr. Remus Opris). Mentionez ca exista filmul integral al acestei actiuni, care s-a transmis secvential pe net si in diaspora. (Nota: O copie a CD-ului de campanie se afla la dl. ing.-ec. Puiu Neagu).
  – A devenit un obicei ca de sarbatori, din motive necunoscute inca, desi au fost invitati oficial, sa nu se prezinte nimeni din conducerea judeteana si/sau municipala a PNTCD Prahova. Astfel, nici pe 1 decembrie, nici pe 22 decembrie, nici pe 24 ianuarie, nu s-a prezentat nimeni din conducerea PNTCD Prahova la depunerea de coroane sau de flori in cadrul public organizat de minicipalitate. A fost a cincea oara cand am fost singurul care a reprezentat PNTCD, cu toate ca am facut din timp cunoscut „conducerii” programul oficial si suportarea tuturor cheltuielilor. Poate exista o umbra de rusine la iesirea in public si in fata adevaratilor taranisti, dar oricum, lipsa de la aceste actiuni publice a pretinsilor lideri politici locali ai PNTCD ar trebui sanctionata si nicidecum onorata cu functii de conducere in administratia locala!

  – IN CONCLUZIE: exista suficiente motive si probe privind nejustificarea si lipsa de seriozitate la pretentia unor asa-zisi lideri locali ai PNTCD de a li se pune la dispozitie locuri de conducere la nivel local – judetean, in administratia publica. Chiar daca exista interventia pe linia Milutz – Boc – … catre Doamna R-A A., efectul imperativ dispare atat d.p.d.v. al reprezentativitatii discutabile, perimate, fictive, inselatoare, cu varii argumente probatorii, cat si d.p.d.v. al inconsistei mapei profesionale de-acum si dintotdeauna. Pretendentii nu cunosc nici macar linia politica a PPE – CDE, nici macar planul de dezvoltare regionala, locala, nici nu stiu sa faca diferenta intre un program politic cu altul. PDL-ul nu este o adunatura eterogena care sa admita pretentiile unor speculatori dolosivi. Are o viziune clara, o misiune de gestionare a consecintelor crizei generalizate si si-a asumat responsabilitatea unei guvernari cu oameni capabili, profesionisti. Sustinerea in campania electorala prezidentiala, pentru un nou mandat, a presedintelui Traian Basescu de catre PNTCD se datoreaza moralitatii si demnitatii adevaratilor taranisti, care nu puteau sa intrerupa linia politica crestin-democrata trasata de Seniorul Coposu, si care s-au bucurat ca au avut ocazia sa-si probeze onoarea intr-o campanie electorala cruciala! Cei care acum vin la Dv., va preseaza si uzeaza de argumente viclene nu va pot proba nici macar cu factura de telefon valoarea convorbirilor pe lunile “de campanie” , comparativ cu agitatia telefonica din ianuarie-februarie cu negocierea, tranzactionarea si impartirea unor locuri de conducere la “deconcentrate”, ca “asa a promis Milutz, care a vorbit cu…, care a vorbit cu…, pana, pana si la parintii factorilor de decizie !”… Incredibil! Imi este rusine de tupeul acestor indivizi cu eticheta perimata de taranisti, dar fara certificat de calitate!
  – Pentru aceste situatii penibile, pentru aceste pretentii si intentii dezonorante partidului, eu imi cer scuze !

  Epilog
  Va rog sa ma credeti ca, fiind membru de peste 20 de ani in PNTCD, intotdeauna m-am considerat mandru ca sunt taranist, asa cum a fost si neamul meu. Dar acum, prin acesti speculatori-politici, imi este rusine !
  Daca ati citit pana aici ceea ce am scris in aceasta zi, poate o sa ma intelegeti. De altfel, am vrut sa va expun si eu care este situatia cu pretentiile rusinoase ale unora, pretinsi taranisti, si sa contribui in fundamentarea adoptarii unei Decizii corecte ! Mi-am permis sa ma adresez dumneavoastra pentru ca ma cunoasteti si consider ca ma intelegeti.
  Aici nu este vorba de vreo razbunare, nici de o ura impotriva unora care au crezut ca pot tine steagul PNTCD.
  Aici este vorba de cu totul altceva, de Demnitatea PNTCD !

  NOTE: – REFACEREA organizatiei PNTCD Prahova este de mai mult timp – un imperativ !
  Determinarea si depasirea problemelor cu care se confrunta organizatia nu se poate face decat in limita statutului PNTCD, care, categoric trebuie completat, actualizat, modificat, armonizat cu prevederile partidelor democrate europene. Este privilegiul tuturor membrilor exponenti ai PNTCD de a contribui la Statutul PNTCD astfel incat sa nu se mai repete greselile din ultima vreme. Accesul la conducere a unor elemente nedemne, care s-au folosit de brandul unor veterani taranisti trebuie filtrat, distilat si garantat de cei care propun promovarea la conducere si la candidaturi pe criterii de competenta si demnitate bine fundamentate.
  In contextul actual, cauzat de cea mai distructiva conducere a PNTCD din toate timpurile, cu exonerarea repetata de la candidaturi pe liste proprii, sprijinul fata de candidatura la alegerile prezidentiale pentru Traian Basescu se datoreaza atitudinii PNTCD fata de acel candidat care a condamnat oficial comunismul, si care, cu toate ca nu este un reprezentant marcant al intelectualitatii, s-a expus sistematic, in inferioritate totala in razboiul media contra unor nomenclaturisti de sorginte securisto-cripto-comunista. Rolul PNTCD autentic a fost determinant in castigarea alegerilor de catre presedintele Basescu, asa cum se poate demonstra prin votul diasporei.
  Raspunsul la intrebarea retorica Cine tine compasul in PNTCD? Nu poate veni nici de la Milutz, nici de la Sarbu, nici de la Ciuhandu, nici de la venerabilul Diaconescu, nici de la … Basescu! Din puncul meu de vedere adevaratul arhitect al PNTCD poate fi Remus Opris. Importanta si rostul PNTCD se desluseste in programul partidului si in perspectiva Romaniei moderne, europene.
  PNTCD-ul s-a confruntat intotdeauna cu cele mai vitrege perioade istorice si a izbandit prin tinuta, prin atitudine, prin mari caractere. Ceea ce avem in tezaurul nostru moral-politic cuprinde si conceptul de vision and mission pentru o Romanie unita, europeana.
  Este regretabil ca multi s-au izolat de PNTCD, dar la fel de regretabil este sa fii ultimul taranist !

  Draga prietene,

  Iti multumesc pentru ca ai avut rabdare cu aceste problematici de cosmar cu care se confrunta PNTCD.
  Adevaratii taranisti mai exista, sunt demni, sunt liberi. Ignorati pretentiile unor derbedei politici speculatori.
  Sper ca aceasta Istorie sa nu se mai repete, niciunuia si niciunde.
  Este o lectie despre ceea ce nu trebuie sa se intample intr-o organizatie politica.
  S-a ajuns din partea unor impostori la o stare de TEDEUM VITAE care genereaza continuu o promiscuitate intolerabila.
  PNTCD inseamna cu totul altceva ____________________ .
  Comentariile Dv. sunt bine-venite ______________

  Cu stima,
  ing.-econ. Sorin-Ioan Nicolescu – PNTCD Prahova – Ploiesti –
  Sef al Departamentului Programe – Monitorizare din cadrul PNTCD Prahova
  Tel.: 0722 946 000

  Data: 12 februarie 2010

  ========================================
  Sa fii taranist inseamna a fi vertical intotdeauna, domnule Beuca !
  Multzam pentru citire si pentru gazduire.
  Pace tuturor!

  ========================================

  1. Ion Beuca Says:

   Offf ! Taranisti care il sustin pe Traian Basescu. Altii care nu l-au sustinut si pretind posturi in deconcentrate. Remus Opris, membru PDL,arhitectul PNTCD.Recunosc, am obosit.

 13. Bogdy Says:

  Vreau sa te anunt ca mi-am schimbat adresa blogului din http://bogdi.toateblogurile.ro in http://www.landofbogdy.ro numele fiind Land of Bogdy (si asa este si in prezent) Si te-as ruga sa modifici linkul din blogroll. Eu te-am adaugat si pe blogul nou.

  O zi buna. Astept confirmare daca se poate pe http://www.landofbogdy.ro/exchange/
  Multumesc.

 14. Naprostel Clujeanu` Says:

  Felicitari pentru blog si pentru faptul ca sunteti ceea ce eu numesc un taranist cu adevarat pursange. Salutari de la Cluj!

  1. beuca Says:

   Multumesc pentru aprecieri.

 15. Matei Says:

  In timpul mandatului domnului Ciorbea s-au facut cele mai sanatoase reforme pentru economia tarii.Cei mai multi romani se plang ca a facut rau tarii ducand rata somajului la o cifra ingrijoratoare pentru acele vremuri.Dar ce putea domnul Ciorbea sa faca in aceea perioada cand vistieria statului era goala(lasata asa de PCR->FSN->PDSR iar acum PSD)?”Maretele realizari” ale comunistilor si-au aratat ineficienta imediat dupa caderea comunismului in ’96(la noi atunci a cazut cu adevarat regimul comunist).Colosii industriali nu mai puteau fii tinuti in spate de catre statul roman.Acest lucru nu se intampla in nici un stat capitalist.Iar solutia nu a fost decat una singura:privatizarea.Sub sloganul „noi nu ne vindem tara” au aparut valurile de proteste ale clasei muncitoresti cu mentalitate comunista.Cand aceste intreprinderi ale statului au fost preluate de investitorii privati s-a descoprit realitatea dura din mandria de odinioara a comunistilor.Tehnologia de productie era depasita,ineficienta iar produsele de o calitate indoielnica.Daca putem sa-i spunem calitate.Sa nu mai vorbim si de poluare…
  Incadrarea cu personal era cu mult peste nevoile intreprinderilor ca vorba aia,trebuia sa aiba tot omul de lucru.Indiferent ca aveau sau nu nevoie de personal,oamenii erau bagati in fabrici doar de dragul de a avea rata somajului 0.Asta era mandria comunista.Si prima masura care a fost dupa privatizare?Evident, reducerea personalului pana la nevoile reale.Acest lucru a generat somajul ridicat din aceea vreme fapt ce a starnit nemultumiri din partea populatiei.Si domnul Ciorbea ce putea sa faca?Sa tina in continuare acele intreprinderi in proprietatea statului?Sa nu avansam deloc?Sa ramanem la fel de inapoiati ca inainte de ’96?(repet,anul in care s-a trecut la capitalism cu adevarat).Toti sustinatorii comunismului au acelasi argument cand vine vorba de comunism:aveai de lucru.Pai la ce folos daca te baga in fabrica chiar daca nu avea nevoie de tine.Toata industrializarea comunista s-a facut haotic.Fara programe de dezvoltare durabila,fara a se tine catusi de putin de protectia mediului,de nevoile reale ale oamenilor etc.S-a construit doar de dragul de a se construi.Ne miram ca suntem pe primul loc in Europa la incidenta a multor categorii de boli.Pai cum sa nu fim daca idiotii de comunisti nu s-au gandit sa faca fabrici mai ecologice,mai departe de asezarile urbane.
  Am onoarea sa va salut,domnule Beuca!
  Am remarcat ca sunteti unul dintre putini sustinatori ai domnului Vicor Ciorbea.Desi aveam doar 10 ani cand domnul Ciorbea a devenit premierul Romaniei va marturisesc ca sunt un mare admirator al lui si al tuturor reforme cu adevarat sanatoase pentru economia tarii pe care le-a facut in timpul mandatului sau.
  Sper ca intr-o buna zi sa devina presedintele tarii si sa-i anihileze pe toti bolsevicii,nomenclatoristii si securistii care au facut numai rau tarii.In cazul in care il cunoasteti personal,sa-i transmiteti urarile mele de bine si respectul deosebit pe care il am pentru dumnealui.
  JOS PCR-FSN-PDSR-PSD!!!Traiasca regele!Traisca Romania Mare!

 16. Ion beuca Says:

  @crestin-democrat:Si eu pot sa va raspund la fel:nu-i mai aduceti „osanale” lui Traian Basescu. Eu nu m-am dat cu comunistii, incerc sa gasesc un candidat convenabil pe care sa-l sustin daca noi nu vom reusi sa promovam unul.

 17. crestin-democrat Says:

  Domnule Beuca sunt surprins de afirmatile adevarate a domnului Vasile.In loc sa refaci organizatia in Maramures din temeli te atasezi la PNL,ESTE MAI USOR.Maniu,Coposu etc,au gresit ca nu sau dat cu comunisti.Vasile este un taranist adevarat,iar domnul Siman sa refaca ANCD cu Victoras in frunte,singura solutie daca nu participa la congresul din 12.09.2009.

 18. Beuca Says:

  Va multumesc pentru mesaj. Este cel mai consistent comentariu de care am avut parte pana in prezent. Mai mult, este o adevarata lectie de responsabilitate si bun simt. Comentatorii anonimi au ce invata de la dumneavoastra. O sa incerc sa va raspund cat se poate de exact la toate intrebarile puse:
  -Referitor la “prognosticul” meu din articol, se pare ca mai sunt si altii, de la case mai mari, care au lansat astfel de “scenarii”. Eu am scris articolul in data de 12 iulie Iata ce publica Gardianul ieri 24 iulie: http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=139584&catid=7&p=primarul-oprescu-candidatul-independent-contra-lui-basescu.html. Intre timp, Sorin Oprescu a declarat ca nu va candida iar Crin Antonescu a trecut pe locul doi in sondajul BCS. Daca pana la urma scenariul din articol nu se confirma, dupa cum am promis, nu voi revendica postul de analist politic la OTV.
  – Referitor la intrebarile puse de comentatorii anonimi din Repedea, afirm inca odata ca nu am niciun amestec in acele “afaceri”. Cunosc faptul ca exista “probleme” in actiunea de retrocedare a padurilor din zona, dar nu pot sa raspund eu pentru faptele altora.
  – Niciodata nu am sustinut ca as fi un adevarat politician. Nu demult, o ziarista din presa locala, scria ca mai degraba pot fi considerat “ scriitor” decat politician. Nu m-am suparat, ba mai mult, m-am simtit onorat de aceasta “catalogare”.
  -Da, sunt consilierul domnului deputat PNL, Vasile Berci, zona: Valea Ruscovei. Mai mult, la alegerile parlamentare, l-am sustinut pe deputatul Vasile Berci, ca urmare a intelegerii existente intre PNL si PNTCD. Cred ca am pregatirea si experienta necesara pentru a-l consilia pe domnul deputat Berci, in problemele comunitatilor din aceasta zona. Referitor la calitatea mea de lider PNTCD, problema sta in felul urmator: ultima decizie a lui Marian Petre Milut este cea de demitere a conducerii PNTCD Maramures. Nu am o viata usoara nici in PNTCD. Asa-mi trebuie daca nici acolo nu stiu sa-mi tin gura.
  -La nivel local, vorbesc de Valea Ruscovei, am relatii foarte bune, inclusiv cu alesii locali PSD. Nu ma feresc sa afirm acest lucru.
  -Îi respect foarte mult pe ziaristii maramureseni. In ultimii ani am avut o relatie excelenta cu presa locala. Probabil ca acesta este motivul pentru care i-mi publica unele opinii.
  -Daca incercati sa insiruiti nume din FSN, o sa “sune” mai bine?
  -Sunt perfect de accord cu dumneavoastra: avem o clasa politica perversa si penibila. Am scris si despre acest subiect: https://beuca.wordpress.com/2009/01/31/romanii-scarbiti-de-politica-posibile-cauze/

 19. Vasile-Peter CZOMPA Says:

  Am onoarea sa va salut, stimate domnule Ion Beuca! Sunt Vasile-Peter Czompa, nu ne cunostem personal, inca nu am avut placerea (probabil fiindca nu am avut nici motivul de a ne intalni si de a discuta), insa, prin natura meseriei mele, eu oricum totusi va cunosc cat de cat… Nu asta e important acum, ci faptul ca, datorita unor comentarii postate in ultimele circa 11 zile pe site-ul emm.ro, m-am decis sa recurg la aceste demersuri, adica sa va transmit aceste randuri si, respectiv, sa va pun chiar eu personal la dispozitie comentariul pe care l-am postat in 24 iulie pe emm.ro (de fapt eu chiar l-am expediat in 24 iulie, cu „succes”, putin inainte de orele 20.00, asa si apare precizat acum acolo, insa, atentie, colegii mei de breasla au postat comentariul de-abia sambata, 25 iulie, dupa orele 11.00, ma rog, e mijlocul verii si amicii mei or fi fiind si ei prin concedii, nu? – dar asta e alta mancare de peste, noroc ca-i cunosc mult prea bine si prea de demult pe cei de la emm.ro). Bun, una peste alta, adresa mea de e-mail este peterczompa@yahoo.com , iar numarul meu de mobil este 0745-70.60.04. Iar in continuare iata exact textul integral de pe emm.ro:
  In primul rand, domnule Beuca, tin sa subliniez ca ma adresez numai dvs si am sa va spun imediat si motivul. Asadar, va salut, chiar daca presupun ca dvs nu ma cunoasteti (dar acest lucru e prea putin important, insa veti intelege de ce totusi am punctat acest aspect; si da, e numele meu real, fiti sigur de asta). Ziceam de motiv; nu as fi comentat pe acest subiect, credeti-ma, pur si simplu fiindca si eu am considerat, la inceput, precum multi altii care si-au spus aici parerile, ca “pronosticul” dvs chiar nu merita comentat, din varii considerente. De altfel, dupa cum vedeti si dvs in nu putinele opiniile exprimate, practic nimeni nu comenteaza pseudo-“prognosticul” glumet al dvs privind alegerile prezidentiale (si sper sa intelegeti exact de ce am spus pseudo-proGNOSTIC?!); in schimb, au fost lansate multe alte chestiuni interesante legate de PNT-CD si nu numai, vi s-au pus mai multe intrebari s.a.m.d. In acest context, in al doilea rand, vreau sa va intreb si eu ceva: dvs fiind politician, deci si persoana publica (cel putin dintr-un punct de vedere – sic!), de ce nu raspundeti punctual si concret la ceea ce ati fost intrebat? – chiar daca sa spunem ca nu ati avut vreo legatura cu cazurile mentionate, oamenii acestia or fi stiind ei totusi ceva, v-au dat nume si date concrete, chiar nu stiti nimic? Spuneti atunci clar, public, ca sa ramana “dovada” afirmatiei dvs cum ca habar nu aveti despre aceste situatii… Si fiindca sunteti lider politic, daca nu stiti ce v-au intrebat oamenii, interesati-va si dati-le macar un raspuns, cand o fi, ca doar de-asta ati intrat in politica, nu? In al treilea rand (apropo si de raspunsurile dvs, insa si de subiectul general), cu respect si cu mare regret va spun si eu asa: cu un asemenea „discurs“ si stil de a trata chestiunile concrete ridicate in special de maramureseni, sa nu va asteptati la altceva din partea concetatenilor nostri! Fiindca ei au dreptate! Eu n-am sa spun ca bateti campii, am sa spun ca mereu povestiti banalitati tangentiale cu realitatea sau, daca vreti, povestiti la fel ca marea majoritate a pseudo-politicienilor din Maramures (de exemplu, precum fostul taranist Mircea Radu Munteanu, dar ajung imediat si la fostii pseudo-taranisti). Adica, forma fara fond sau, mai pe sleau, generalitati fara pic de substanta, analize politice pretentioase pana la varful politicii dambovitene – care prea putin intereseaza in Maramures, cred eu! Va spun toate acestea si pentru ca, uitandu-ma la emisiuni TV in care ati fost invitat, am incercat sa inteleg de fapt ce doriti (nu doar dvs, ci si dr. Gheorghe Siman), ce aveti de gand concret, pe ce parte jucati politic… Am si renuntat la un moment dat, domnule Beuca, fiindca era clar pierdere de vreme! Doriti mai explicit? Unu: dupa cum mai spunea aici cineva, suna cam aiurea sa fiti si “fruntas taranist”, si consilier al unui parlamentar liberal! (il cunosc prea bine pe deputatul Vasile Berci, chiar sunteti in slujba lui?; daca da, remunerat sau onorific? – spuneti clar, da sau nu, sa stie toata lumea, zau asa, ca doar nu e un secret si nici o rusine?!). Doi: daca vorbim de centrul politicii maramuresene, Baia Mare, sunt convins ca stiti foarte bine in ce relatii mai mult decat cordiale (sic!) sunt liderul PNL Maramures, liderul PSD Baia Mare si liderul UDMR Maramures, stiti, nu? Raspundeti-mi, va rog, la intrebarea: In consecinta, dvs, recte liderii PNT-CD Maramures, fiind mai mult decat apropiati de PNL, implicit aveti acelasi tip de relatie si cu PSD? Da sau nu? (si mai cititi o data intrebarea, cuvant cu cuvant, ca nu cumva sa pierdeti nuanta…). Sa mai lamurim ceva: nu am absolut nimic personal cu dvs, nici nu va reprosez nimic, chiar nu ar avea rost. Insa, atata timp cat dvs v-ati lansat public in a face afirmatii politice si pronosticuri, iar unii ziaristi v-au mediatizat opiniile si, ulterior, ati si intrat in dialog cu alti cititori, nu pot intelege absurditatea faptului ca dvs nu vorbiti (scrieti) nici ca membru PNT-CD, nici in numele partidului, ci pur si simplu in numele simplului cetatean Ion Beuca?! Am inteles bine? Pai atunci, pe de-o parte, de ce credeti dvs ca unii ziaristi dau publicitatii opiniile dvs? Asa, de sanchi? Fiindca sunteti un simplu cetatean roman sau tocmai fiindca sunteti unul dintre liderii locali ai unui partid, si-nca un partid care nu demult a fost la guvernare, a dat multi ministri, plus doi prim-ministri si un presedinte de Stat si, aici in Maramures, vreo trei prefecti? Asa este? Si nu am pomenit nimic despre marea dezamagire pe care a produs-o PNT-CD in toata tara, poate cea mai crunta dezamagire politica din ultimii 20 de ani! – iar asta nu o spun eu, o spun oamenii simpli, o spune majoritatea jurnalistilor si, in fond, o arata situatia dezastruoasa a acestei penibile umbre taraniste! Ca tot am spus de Maramures, ia priviti la insiruirea asta de nume: Ioan Avram Muresan (ministru), Gheorghe Mihai Barlea (prefect), Vasile Berci (prefect), Mircea Mecea (prefect), Tudor Dunca (fost lider PNT-CD Maramures, devenit pe urma ambasador al Romaniei in Germania!), Mircea Radu Munteanu (presedinte al FPS Maramures si Satu Mare), Vasile Tatar, Calin Vintila (consilier judetean), Adiel Florian (consilier municipal), Constantin Muresan (FPP), Mircea Carausan (ajuns cu functie importanta intr-un minister), Vasile Coman (vreo sase luni director general al Companiei Nationale REMIN S.A.), Decebal Traian Remes (in treacat pe la taranisti, pus de doua ori ministru de catre PNL!), Vasile Marcel Barbul (viceprimar)… Mai doriti? Ce parere aveti, domnule Beuca, dezvoltam subiectul PNT-CD Maramures, trecutul apropiat – prezent? Poate altadata, poate in mod particular, nu e nici locul, nici momentul, nici macar contextul, ca oricum e “albastra” rau… Pe de alta parte (revenind la chestiunea cu parerea cetateanului Beuca), vi se pare normal sa faceti comentarii si pronosticuri politice publice, dar nu ca politician, ci ca o persoana oarecare? Sunteti politician doar intre orele 8-16, de luni pana vineri ori, poate, doar in week-end? Fiindca spuneti ca sunt pareri strict in nume personal, evident ca personale din moment ce nu vorbiti in numele conducerii PNT-CD, insa, repet, sunteti politician tot timpul, la fel si membru al conducerii PNT-CD, asa ca… Atunci cand presedintele Emil Constantinescu declara “M-au invins structurile!”, n-a spus-o nici in numele CDR sau PNT-CD, nici in numele institutiei prezidentiale, dar declaratia lui a avut consecinte foarte grave pe absolut toate planurile! Nu am facut nici o comparatie, nici vorba, am vrut doar sa subliniez un simplu principiu, atat. Iar in al patrulea rand, tin sa va spun ca totusi apreciez sincer faptul ca iesiti public la “bataie”, ca va expuneti parerile si mai ales ca dialogati cu simplii cetateni (fie ei si anonimi, asta e situatia, o acceptati sau nu; la fel am procedat si eu si la fel am patit-o de vreo doua-trei ori… bineinteles ca niciodata jignirile gratuite si murdariile nu vin din partea cuiva cu nume si prenume reale, care sa-si si asume public raspunderea, iar acum nu ma refer la comentariile de aici, nu discut si nu comentez polemicile pe care le aveti dvs cu unul sau cu altul). Deci, macar de-ar face mai multi asa-zisi politicieni precum dvs – ma refer strict la gestul in sine, nu la modalitatea in care procedati, v-am spus, cam tangentiala cu aspectele reale… E o parere, parerea mea, si chiar (ma) astept (la) un raspuns din partea dvs. Vasile-Peter CZOMPA.

 20. ion beuca Says:

  @crestin-democrat:multumec pemtru mesaj, pentru aprecieri si pentru increderea acordata.

 21. crestin-democrat Says:

  In sfarsit un lucru util pentru comunitatea din Poieni.Aveti calitatea de jurist si inginer silvic iar comunitatea are nevoie de ajutor si de informatii, probabil va intelege acest lucru.Avem obligatia morala sa ajutam cu ce putem ,mai ales ca oamenii au avut si au incredere in noi, in PNTCD, un partid fara resurse finaciare si lovit din toate partile.Am constatat cu regret ca in Poieni se mai voteaza masiv cu PSD si PRM, noi alesii locali trebuie sa comunicam si sa informam oamenii ca cel mai mare rau facut Romniei a fost cel facut de stinga politica si nationalismul populist .Din cauza nevoilor, cetatenii din Poieni cred in minciunle lor si crediteaza aceste partide cu votul lor, desi nu au facut nimic pentru POIENI pana in anul 2004, cind se vede cu ochiul liber ca sa miscat ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s