sedinta-21martie5Zamfir Ciceu, presedintele CJ Maramures,  a fost exclus din ALDE. Recunosc ca in momentul in care am inceput sa scriu articolul, a trebuit sa fac un efort  pentru a-mi aminti  ce/cine  este ALDE? Sincer, fara sa jignesc pe nimeni,  chiar a trebuit sa fac un efort pentru a-mi aminti cine cu cine „s-a combinat”  pentru a forma ALDE, mai ales in Maramures.

In luna martie 2012, scriam intr-un articol urmatoarele: Faptul ca Zamfir Ciceu este singurul candidat la presedintia CJ, propus de PC,  poate fi un avantaj pentru Maramures. Cert este ca nici ALDE si nici fostul PC nu s-au straduit deloc  să ajute Maramuresul. De aici se poate intelege, de ce nici Zamfir Ciceu nu s-a “omorat” cu „munca de partid” in cadrul PC si ulterior in ALDE.

Neamestecat,  pana in prezent,  in “scandaluri mari”  in conditiile finalizarii cu succes a  marilor proiecte pentru Maramures: Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor de la Sârbi – Fărcaşa, Drumul Baia Sprie – Bârsana, Investitia de la  Spitalul Judeţean, finalizarea Circuitului Bisericilor de lemn si modernizarea Aeroportului,  Zamfir Ciceu va acumula suficient capital electoral in perspectiva alegerilor locale din 2016. Potentialul capital electoral poate fi spulberat, in conditiile „ratarii” proiectelor. Este o parere personala ce nu are la baza studii sociologice profesioniste.

In nume personal, in calitate de fost coleg de facultate si de alianta politica (USL) i-as recomanda lui Zamfir Ciceu sa ramana un timp  in “zona politica de tranzit”  si sa se gandeasca, inclusiv  la “intrarea in competitie” pentru un loc in PNL-partidul care va castiga alegerile locale din 2016.  Am amintit de competitie, deoarece in Noul PNL exista resursa umana valoroasa, iar  principiile de bază în gestionarea carierei sunt eficienţa activităţii politice şi competenţa. Este adevarat, relatiile lui Zamfir Ciceu cu PNL Maramures, au fost destul de „complicate” dar PNL-ul ramane un partid deschis discutiilor.

Reclame