10994162_1549561698633990_8825124658917271846_n

iohannis (1)Dupa castigarea alegerilor prezidentiale, PNL Maramures, a redevenit principala forta politica din Maramures si asa va ramane si in anul electoral 2016.

Iata cateva „secrete” ale reusitei. Adversarii nostrii politici pot sa le copieze, noi liberalii, nu ne vom supara.

– In primul rand, dupa castigarea alegerilor prezidentiale, niciun liberal nu s-a impaunat cu merite deosebite. Toti am recunoscut ca in primul rand, a fost meritul lui Dumnezeu ca inca odata a fost alaturi de acest popor. Mai apoi, am recunoscut ca este meritul romanilor, a celor care au stat la cozi pentru a vota, a celor care au dorit cu adevarat schimbarea modului de a face politica. Noua, liberalilor din ACL, transformat in Noul PNL, ne ramane meritul de a-l fi sustinut pe Klaus Iohannis fara nicio ezitare.

– In al doilea rand, proiectul Noului PNL, este  o reusita. Statutul Noului PNL, s-a dovedit a fi unul functional, cu principii de fuziune corecte, bazate exclusiv pe performanta politica. Nu ai cum sa gresesti atunci cand iti propui prin Statut, sa promovezi cei mai buni oameni de care dispui, pentru a candida la alegerile locale sau parlamentare. Iata prevederile Statutului PNL, privind Gestionarea carierei:

Art. 115
Principiile de bază în gestionarea carierei membrului PNL sunt eficienţa activităţii politice şi competenţa.

Art. 116
Orice membru poate candida, în condiţiile prezentului Statut şi a regulamentelor, pentru orice funcţie din interiorul partidului, sau pentru funcţiile din afara partidului, din administraţia centrală sau locală care se obţin prin alegeri sau prin numiri cu sprijinul politic al partidului în funcţie de competenţele individuale şi numai corespunzător cu cerinţele funcţiei respective.

In al treilea rand  recunosc sincer  ca „ne ajuta” si  adeversarii politici. PLR-ul este pe nicaieri ca Vida Geza. La umbra lui Catalin Chereches nici UNPR-ul nu creste. PPDD a disparut precum Elodia.  PSD-ul central nu-si revine din corzi, cel judetean se multumeste cu „firimiturile”  primite de la Guvern, iar la nivelul Consiliului judetean poarta „batalii de catifea”  cu presedintele inca conservator, Zamfir Ciceu si este ingrijorat de posibila aparitie a aripii Geoana, inclusiv in Maramures. Ultima isprava bugetara a Guvernului Ponta, a generat panica in comunitatile rurale mari. Iata cateva exemple: Ruscova-5300 locuitori-7,8 miliarde vechi, Poienile de sub Munte, 10000 de locuitori-5,5 miliarde, Dragomiresti-3200 locuitori-51 miliarde lei vechi! Filozofie bugetara marca PSD ex PCR. Va ma amintiti strofa?

Cine-i harnic si munceste

Are tot ce vrea

Cine-i lenes si chiuleste

Are tot asa…

Si chiar mai mult

Era sa uit, PSD-ul si satelitii sai,  mai asteapta si urmarile „patalamei”  de la Curtea Constitutionala,  privind ordonata „targului de primari”

UPDATE: PNL Maramures are incepand de astazi, 27 februarie 2015, un Comitet Judetean Executiv, functional, in urmatoarea componenta: Ovidiu Nemes-copresedinte, Mircea Man-copresedinte, Calin Bota (secretar coordonator) Dolha Mircea, Berci Vasile, Liviu Titus Pasca, Marinel Kovacs, Cristian Niculescu Tagarlas, Oros Alexandru, Simon Gavrila, Ioan Turcsin, Serban Bondici, Felician Ciceu, Ivaszuk Mihai, Nemes Mihai, Lazar Doru, Pascu Ioan, Carmen Ilban, Simion Bizau, Gheorghe Mihai Barlea, Gavril Ropan, Gheorghe Marian, Burzo Nicolae, Stetco Toader, Deac Alexandru, Tomsa Petru, Radu Munteanu, Pompiliu Ispasoiu, Felician Cernestean.

Comitetul Judetean Executiv al PNL Maramures, va lua deciziile executive la nivelul organizatiei, deciziile urmand a fi supuse aprobarii Biroului Politic  Judetean comasat paritar.

Fuziunea dintre PNL si PDL decurge normal. Noul PNL Maramures este pe drumul cel bun.

UPDATE 2: Desi este vara, perioada de concedii, liberalii maramureseni „se odihnesc activ”. In aceasta perioada au loc intalniri zonale, intalniri care au rolul de a consolida organizatiile locale ale PNL Maramures. Tot acum se depun candidaturile pentru alegerile locale din 2016, insotite de proiecte politice si administrative. Nu in ultimul rand, liberalii maramureseni strang semnaturi pentru demiterea lui Victor Ponta. Este o vara „fierbinte” pentru liberalii maramureseni.

Intre timp, adversarii nostri politici continua sa ne „surprinda”. PLR-ul judetean s-a contopit cu PC-ul judetean, dar Zamfir Ciceu, presedintele CJ Maramures, a fost lasat „pe dinafara”. UNPR-ul l-a trimis pe Emil Ambrus sa „contempleze” Somesul de pe podul de la Ulmeni, iar PSD-istii maramureseni urmaresc la ROMANIA TV, filmul „Macelul rosu” cu Ion Iliescu in rol secundar.

UPDATE 3: In PNL Maramures continua consolidarea organizatiilor locale. Sunt in plina desfasurare alegerile in cadrul organizatiilor de la nivelul sectiilor de votare (OSV)  La Poienile de sub Munte, alegerile la nivelul OSV al PNL, au avut loc vineri 28 august 2015. Conducerile celor 6 OSV-uri sunt formate din cate 1 presedinte si 4 membrii. In cadrul acestor organizatii sunt cuprinsi toti membrii PNL din localitate si nu se face nicio deosebire intre fostii membrii ai PNL si fostii membrii PDL.

Reclame