ghiseulANAF-ul zice ca Trezoreriile locale sunt Operative, asa sunt denumite. Iata un exemplu de operativitate: stai la coada pentru a plati o taxa. La primul ghiseu o functionara, amabila de altfel, iti incaseaza banii si cand crezi ca ai scapat, trebuie musai sa treci la ghiseul numarul doi, unde o alta functionara, la fel de amabila iti “taie” chitanta pe banii luati.

Solutiile liberale pentru debirocratizarea administratiei  exista, sunt publice, totul este ca oamenii lui Victor Ponta sa se apuce de “copiat” si mai apoi de aplicat. Sunt convins ca liberalii nu o sa-i acuze de plagiat. Iata sursa de inspiratie:

România are, în acest moment, un sistem birocratic stufos, marcat de paralelisme si suprapuneri, cu consecinte negative asupra calității actului administrativ.

Partidul National Liberal consideră că este necesară implementarea unor programe de simplificare administrativă si reducere a costurilor reglementărilor asupra populatiei si operatorilor economici, cu precădere în domenii care presupun interacțiuni frecvente între instituții si beneficiari (de exemplu, administrare fiscală, autorizări în constructii, carte funciară etc).

Simplificarea administrativă și reducerea excesului de birocratie pot fi realizate prin informatizarea activitătilor institutiilor publice, înfiintarea de ghisee unice electronice pentru relatia cu populatia si mediul de afaceri, eliminarea hârtiilor în comunicarea din interiorul si între institutiile publice si integrarea functională a serviciilor electronice. ( PNL-PROGRAM DE GUVERNARE, pag. 62 )

Reclame