139365695444475554444_tariceanu-ponta

Dupa ce a fost instalat in functia de presedinte al Senatului, cu voturile, PSD, PC, UNPR si UDMR, Calin Popescu Tariceanu, avand calitatea de PFA (persoana fizica autorizata) poate reprezenta cel mult ” aripa liberala” din PSD. Cum poti sa sustii ca esti liberal, daca la urmatoarele alegeri esti obligat sa votezi PSD?

Daca tot sustine ca este liberal,  as vrea sa-l vad pe Calin Popescu Tariceanu, indemnandu-si  simpatizantii sa voteze PNL,  la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Repet ce am scris intr-un articol de saptamana trecuta, pana la alegerile europarlamentare mai sunt 3 luni, iar pana la debutul campaniei electorale pentru  alegerile prezidentiale, mai sunt cel mult 7 luni. Nici macar Traian Basescu nu ar reusi sa inscrie in Registrul Partidelor Politice, un partid nou, intr-un termen de 7 luni. PRL va putea fi inscris cel mult pe facebook. In consecinta, la urmatoarele runde de alegeri, adeptii  fostului presedinte PNL,  vor fi nevoiti sa voteze cu PSD. Formarea unui nou partid liberal care sa faca parte dintr-un  USL “resapat”  este o utopie.

UPDATE: Calin Popescu Tariceanu, joi 27 martie 2014: „am ajuns la concluzia ca infiintarea unui nou partid politic nu este oportuna in acest moment… nu vreau in niciun caz sa periclitez sansele PNL in alegerile europarlamentare

Daca ar fi citit ce am scris pe blog,  acum trei  saptamani, Calin Popescu Tariceanu nu ar mai fi vorbit de infiintarea Partidului Reformator Liberal. Ar fi inteles ca acest lucru este imposibil de realizat in cateva luni. Acum se multumeste si cu infiintarea unei „platforme  economice liberale”  Chestiunea cu ” nepericlitarea””  sanselor PNL la europarlamentare este una interesanta.

Astept cu nerabdare ca de pe pozitia de presedinte al Senatului, votat  in functie de PSD, PC, UNPR si UDMR,  sa inceapa sa  sustina candidatii PNL pentru Parlamentul European. Deocamdata, Calin Popescu Tariceanu a „ratat” campania de strangere a semnaturilor pentru sustinerea candidatilor PNL, in schimb nu pierde nicio ocazie de a aduce laude PSD-ului. In timp ce membrii PNL  „bateau” satele Romaniei pentru a strange semnaturi pentru partid, Calin Popescu Tariceanu „cersea” voturi de la senatorii PSD-isti.

Probabil ca fostul presedinte al PNL are ganduri de intoarcere in partid. Il anunt ca, noi liberalii,  nu ne-am schimbat, nu am plecat nicaieri si nici nu vom cadea in genunchi in fata lui Victor Ponta.

Anunțuri