usd-1996

usd-azi

Pe buna dreptate, Biroul Electoral Central a respins  inregistrarea aliantei electorale USD, formata din PSD, PC si UNPR. Iata textul de lege care a dus la luarea acestei decizii:

Legea 33 din 2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, Art. 7. Alianţa electorală care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o altă alianţă.

Denumirea aliantei a mai fost folosita in anul 1996 de catre PD’-ul lui Petre Roman si PSDR-ul lui Sergiu Cunescu. Ma intreb, cum au putut comite o asemenea greseala „specialistii” din cele 3 partide?  Ce contestatie pot sa mai faca, daca textul de lege  este clar,  chiar si pentru un UDMR-ist?

Acum cateva zile scriam urmatoarele: Prin infiintarea USD, este vizibila intentia PSD-ului de a prelua capitalul electoral al USL. Fara “sageata liberala” in cadrul siglei, va fi greu sa sustina ca USD=USL.

Iata ca am avut dreptate. Fara PNL, problemele PSD-ului devin din ce in ce mai mari. Asta e, nu l-au vrut pe Klaus Iohannis, acum  trebuie  sa se descurce cu Kelemen Hunor.

Reclame