mar-putred-2Odata cu ”miscarea” previzibila a  Elenei Udrea spre ”popularii”  lui Traian Basescu, am incercat sa aflu cate ceva despre PMP Maramures. Desi sunt conectat la tot ce inseamna politica locala, recunosc faptul ca pentru a afla cateva date despre noii mei adversari politici din Maramures,  am apelat la ”google”. Asa am aflat ca initial  ”Miscarea” din Maramures  a fost condusa de o doamna Muresan „cofundatoarea” unei asociatii, informatie inscrisa in CV-ul publicat in presa locala. Din luna septembrie a anului trecut, conducerea PMP-ului judetean a fost preluata de catre domnul Simion Bizau, fost ecologist.

Este evident ca PMP-ul nu este un partid ”adevarat” cu organizatii functionale, doctrina bine conturata sau cu un program politic coerent. Este o ”structura” care se bazeaza exclusiv pe capitalul de imagine, care i-a mai ramas lui Traian Basescu si pe ”tupeul” Elenei Udrea.

PMP-ul va incerca sa obtina un nou mandat  de europarlamentar  pentru EBA. Greu de crezut ca va reusi, fara ajutorul PDL-ului.  Daca PMP-ul nu va face ”blat” cu unii PDL-isti, atunci EBA o sa ramana in concediul pentru cresterea copilului, ceea ce nu ar fi un lucru rau.

UPDATE: PMP-ul se „misca” nu gluma. Azi dimineata, dupa ce am postat articolul, am  aflat ca noul presedinte al PMP Maramures, este domnul Vasile Tivadar. Noul presedinte provine de la Partidul Verde. A declarat ca „s-a miscat” spre partidul Elenei Udrea impreuna cu doua treimi din organizatie. Partidul Verde are in Maramures cativa alesi locali, la Borsa de exemplu. Baiul este ca alesii locali apartinand „verzilor” nu se vor putea „misca” spre PMP fara sa-si piarda mandatul. Vor putea, eventual,  sa „tradeze” neoficial „cauza verzilor” si sa sustina „pe ascuns” PMP-ul.

UPDATE 2: S-a mai ”miscat” unul. Senatorul Cici de la Sistem,  s-a inscris in PMP-ul lui Tomac. Liderul PDL Maramures poate dormi linistit, Cici nu va mai ”bate toba”  prin partid. Urmatoarea „miscare” Cici va ajunge presedintele PMP Maramures. Domnul Tivadar se va intoarce la verzi, dupa stagiul de cateva ore la PMP?

Anunțuri