Repedea, Maramures, o comuna frumoasa cu oameni buni si harnici, oameni pe care incerc sa-i reprezint cat mai bine in Consiliul Judetean Maramures. La final de an, primarul  liberal Tiudic Pavel,  a inteles sa prezinte cetatenilor comunei un bilant al activitatii. Iata raportul primarului catre cetateni:

Drag prieten si cetătean,

 În anul 2004, când prin votul dumneavoastră, am pornit pentru prima data la drum, am făcut cateva  promisiuni si  am încercat să le duc la bună îndeplinire, cu ajutorul dumneavoastră. Sprijinit de PNL Maramures,  promisiunile au fost realizate.

În anul 2012, tot prin votul dumneavoastră, am depus jurâmăntul de primar al comunei Repedea, pentru a treia oară.

  Nu a fost usor întotdeauna – uneori a fost chiar foarte greu iar realizările mele în perioada 20.06.2012 – 31.12.2013, sunt acestea:

 1. În perioada aceasta am construit un pod de lemn în lungime de 40 metri liniari, lângă Biserica Penticostală nr. 1 Repedea.
2. Am dus la îndeplinire cu succes, obiectuvul privind construirea anexei de la Liceul Tehnologic Repedea (corpul D) cu trei clase si sală profesorală. De asemenea, clădirea veche din corpul A a Scolii de Arte si Meserii a fost izolată termic cu poliester de 0,8mm. Vreau ca toti copiii nostri sa învete într-o scoală modernă, apropiată de standardele  europene.

Picture-123-300x225 repedea

maxresdefault repedea  b

 3. În mandatul meu, s-a construit bucătăria anexă la Căminul Cultural Repedea. In acest moment aceasta investitie s-a dovedit a fi foarte utila pentru organizările de nunti, evenimente culturale locale etc.

 4. Am dispus repararea în totalitate a Scolii nr. 2 din Lespedea de Jos. Acum acest spatiu, a devenit o scoală modernă, călduroasă si curată, unde copiii si profesorii nostri, îsi pot desfăsura activitatea, in conditii optime.

 5. Am ajutat la constructia casei Parohiale Ortodoxe din Comuna Repedea.

 6. Tot in acest an, cu finalizare in 2013, au fost demarate lucrările pentru înfiintarea de noi drumuri comunale către cătunele greu accesibile din comuna Repedea (Lespedea de Jos –  Bucovenca, Lespedea de Jos – Bili, Lespedea de Jos – Houdea, Lespedea de Sus – Viji, Miclusa – Plaic – Arsita – Jolob, Scorodnei – Hlubochei, Plai – Polunschei)

 7. După finalizarea constructiilor si amenajarea drumurilor , am făcut toate demersurile necesare pentru întabularea acestora in cartea funciara.

 8. Tot in acest sens, au fost întabulate toate terenurile-păsunile (golurile de munte) din comuna Repedea.

 9. Am aprovizionat în permanentă cu lemn de foc, toate scolile ce apartin comunei noastre, precum si dispensarul uman din localitate.

 10. Am reusit să fac toate demersurile necesare pentru inceperea introducerii energiei electrice necesare pentru finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă a comunei Repedea. Alimentarea cu apă va fi finalizată si va fi inaugurată în ultima Duminică a lunii mai, anul 2014, la cea de-a XII-a editie a Festivalului Narciselor.

 11. Tot in aceasta perioada, am balastrat, cilindrat, si reparat drumul Lujana (în lungime de 3km) si  drumul Pentaia (în lungime de 2km).

 12. Am ajutat Bisericile, indiferent de cultul din care fac parte, fie că au fost penticostale, ortodoxe sau adventiste, in functie de buget, puteri si nevoi.

 13. Conform prevederilor legale, am acordat cetatenilor  comunei Repedea,  ajutoare de urgentă, iar persoanelor  bolnave care aveau nevoie de transport  le-am acordat sprijin de fiecare data cand am fost solicitat.

 14. În fiecare an am făcut posbilă sărbătoarea pomului de Craciun pentru copiii nostri. Chiar dacă anul trecut a fost mai sărac, fiind un an financiar foarte greu, fiecare copil a primit un cadou.

15. M-am asigurat ca întotdeauna, să fie suficiente fonduri pentru plata ajutoarelor sociale si a asistentilor  personali.

 16. Iluminatul public din comuna Repedea, a fost imbunatatit prin montarea a  60 de lămpi noi, iar facturile de curent electric sunt mai ieftine ca oricănd, fiind înlocuite lămpile vechi, costisitoare, cu altele noi, mai luminoase si mai economice.

 17. In fiecare an, deja de 11 editii, am continuat organizarea Festivalului Narciselor, dupa posibilităti si de fiecare dată cu ajutorul oamenilor binevoitori, festival la care an de an s-au adunat grupuri din Ucraina, Moldova, Romania si Polonia  si la care au asistat in fiecare an, mii de oameni, din localitatea noastră sau din alte localităti, sărbătoarea ajungând să aibă un renume international

  Sper, cu ajutorul Bunului Dumnezeu ca toate celelalte promisiuni făcute către dumneavoastră să fie duse la împlinire negresit,  în cel mai scurt timp. Stiu că voi beneficia în continuare de încrederea si sprijinul dumneavoastră.

 Pentru ce nu am reusit să fac in termen, si pentru tot ce nu am făcut pe placul dumneavoastră, vin să vă cer iertare.

  Sper, că în mandatul meu, faptele să fi fost mult mai vizibile decât aceste cuvinte, sper că ati putut cu adevărat să vedeti dezvoltarea de care a avut parte Repedea, să observati cum o comună ca si Repedea, a ajuns să fie una dintre cele mai frumoase, mai moderne si mai cunoscute comune din Maramures si din tară, o comună cu mult schimbată fată de cum a fost acum cătiva ani în urmă, o comună în care s-au făcut multe  prin prin muncă responsabila si in special cu ajutorul  dumneavoastră.

De Craciun, sper sa vă bucurati de Sfanta Nastere a Domnului nostru Iisus Hristos si să încercăm împreună sa fim mai buni, crezând, chiar si pentru o clipă, ca astfel ne aflăm mai aproape de Dumnezeu.  În noaptea Sfântă de Crăciun lăsati deoparte grijile si supărarile.

Deschideti-vă inima si primiti si un strop din binecuvăntarea care se revarsă peste lume. Cu totii, putem fi mai buni in 2014.

Vă doresc tot binele din lume, fie ca gandurile bune si curate sa va insoteasca pretutindeni, iar fericirea si succesul sa va fie mereu alături. Să vă amintiti cu plăcere de toate implinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase si cu încredere de tot ce nu ati reusit.  

De Crăciun, este momentul să uităm de griji si supărări, sa iertăm, să iubim si să ne amintim ca nu suntem niciodată singuri.

Vă multumesc că suneti alături de mine, si vă asigur că, si eu la rândul meu, sunt aici pentru dumneavoastră.

 Vă urez din suflet, un Crăciun Fericit si un călduros La Multi Ani!

                                                       Dumnezeu sa va Binecuvanteze!
                                                                 Primarul comunei Repedea,
                                                                              Pavel TIUDIC
Anunțuri