images isaEminenta ”trecere in rezerva” a lui Traian Basescu, naste tot felul de scenarii privind ”mostenirea”  electoratului ”captiv”  al viitorului fost presedinte al Romaniei.

Mai intai as remarca o ciudatenie politica. Un numar insemnat de ”basisti” se declara mai nou… monarhisti, pe considerentul ca daca Basescu nu e, atunci nimic nu e si atunci e mai buna monarhia. Cert este ca monarhistii de conjunctura aduc mari deservicii organizatiilor monarhiste veritabile.

In ultimul timp sunt lansate public  tot felul de sondaje ”ciudate” in care Mugur Isarescu este prezentat ca un potential invingator in alegerile prezidentiale de anul viitor. Eu nu cred in asemenea sondaje. Probabil ca guvernatorul BNR este un bun profesionist, asa  se zice de vreo 20 de ani, dar pana a ajunge sa-l invinga pe Crin Antonescu,  este cale foarte lunga.

Mugur Isarescu apare in fiecare sondaj cu o cota de incredere foarte ridicata. Stiu ca parerea mea nu conteaza, dar eu personal nu am incredere in Mugur Isarescu. Iata si motivul: la alegerile prezidentiale din  2000, Mugur Isarescu a candidat independent, dar nu este niciun secret, candidatura acestuia a fost propusa si sustinuta de CDR 2000. Eram membru PNTCD, pe atunci. La o intalnire cu liderii CDR 2000, ni s-a explicat ca trebuie sa-l sustinem pe Mugur Isarescu, insa ni s-a spus ca domnia sa nu doreste ”sa se afiseze” cu noi in campanie  pentru a nu-si ”sifona” capitalul electoral. Omul din ”inalta societate” dorea sustinerea  si votul nostru, al taranistilor, dar in acelasi timp ne cerea discretie, sa nu se afle cumva ca este candidatul nostru. Evident ca  si aceasta ”aroganta”  l-a  costat  destul de scump. La acele alegeri, Mugur Isarescu  a obtinut in jur de 11 procente. Daca va candida in 2014, in mod sigur va poza din nou  in ”independent”

In concluzie, Mugur Isarescu, poate linistit sa se ocupe de ”manipulatul banilor” Daca va candida, va obtine un rezultat  similar cu ” rata dobanzii de referinta a  BNR”

Anunțuri