1002556_496356063782702_1602584195_nPotrivit unui memoriu intocmit  de primarul comunei Repedea, Pavel Ţiudic, situaţia infrastructurii din invatamant  este una specială. În comună există 900 de elevi şi 100 de preşcolari care îşi desfăşoară activitatea educativă în Liceul Tehnologic Repedea.

Din cauza stării de degradare şi a pericolului de prăbuşire, clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Şcoala Gimnazială nr. 2 a fost închisă încă din data de 16 august 2012, iar cei 190 de elevi de aici au fost mutaţi provizoriu la Liceul Tehnologic Repedea pentru a-şi putea continua cursurile.

Pentru transportul elevilor, Primăria Repedea dispune de două microbuze şcolare cu 15+1 locuri, unul fiind al primăriei, iar unul primit prin transfer de la Primăria Ieud.

Numărul elevilor transportaţi dimineaţa şi la prânz este de 200, necesitând câte 4 curse în fiecare dimineaţă şi la prânz, însumând câte 30 de km pe zi. Poate părea incredibil, dar, pentru efectuarea transportului elevilor, microbuzele pornesc de la ora 5.30 dimineaţa pentru asigurarea începerii cursurilor la ora 8.00. Solutia transportului copiilor cu microbuzele scolare este una provizorie, fiind foarte obositoare pentru copii, mai ales pentru cei care locuiesc pe dealurile din zona Miclusa.

Reprezint zona in Consiliul judetean si cunosc foarte bine problemele cu care se confrunta administratiile locale. Situatia din Repedea nu se compara cu anumite cazuri prezentate in presa, respectiv  construirea de scoli in localitati care nu au “acoperire” in ceea ce priveste populatia scolara. Problema infrastructurii scolare de la Repedea este una speciala si necesita rezolvare urgenta.  

Cunosc faptul ca exista constrangeri bugetare cauzate de criza economica, totusi, tinand cont de situatia speciala de la Repedea, este obligatorie gasirea unei solutii de finantare a proiectului de construire a unei noi scoli la Miclusa, documentatia tehnica  privind constructia scolii fiind depusa la Ministerul Educatiei, avand numarul 430/02.12.2012, autorizatia de construire din data de 17.12.2012.

 

Anunțuri