1456547_3685362190237_39729437_n

Vineri 8 noiembrie 2013, am asistat la alegerile interne din cadrul PNL Baia Mare. Iata ce am retinut din derularea evenimentelor:

– Asa cum am prognozat intr-un articol anterior, Emil Marinescu, presedintele interimar desemnat de BPT al PNL Maramures,  si-a indeplinit pe deplin mandatul incredintat. A reusit sa reuneasca in mod democratic, toti liberalii baimareni  dispusi sa intre in mod hotarat in bataliile electorale de anul viitor. A asigurat conditiile de desfasurare democratica a alegerilor interne.

– Reprezentantii presei locale,  prezenti in sala Millenium, au avut posibilitatea sa asiste la eveniment, pe tot parcursul derularii acestuia. Nu au stat toti  pana la final, atunci cand voturile exprimate au fost numarate ”live” pe masa prezidiului de fata cu toti cei prezenti.

– Reprezentantii partidelor, invitati  la eveniment,  au spus lucruri interesante, astfel:

Stefan Pop, reprezentantul PD, s-a aratat ingrijorat de soarta tarii. Ma intreb daca a fost la fel de ingrijorat in timpul guvernarilor  Boc si Ungureanu. Dumitru Matei, reprezentantul PSD a spus ca la viitoarele alegeri, partidele componente ale  USL nu vor avea scuze in fata baimarenilor,  daca nu vor realiza ce au promis. Sunt absolut de acord cu aceasta afirmatie. Partidele componente ale USL trebuie sa-si respecte toate angajamentele, inclusiv cele politice legate de functionarea aliantei pana in anul 2016. Reprezentantul UDMR, Istvan Ludescher,  s-a aratat oarecum ingrijorat de mersul lucrurilor din PNL Baia Mare. Eu zic sa nu fie ingrijorat, deoarece PNL Baia Mare are inclusiv membri din randul comunitatii maghiare, iar tinerii liberali au inclusiv prietene unguroaice, chiar daca asta contravine unui document ”belicos” lansat cu ceva timp in urma, document ce recomanda evitarea a unor astfel de relatii. In sfarsit Zamfir Ciceu, presedintele PC Maramures, a spus ca se simte printre liberali ca acasa. Eu zic sa nu excluda varianta intoarcerii acasa.

Presedintele PNL Maramures, Radu Stef, a vorbit in premiera spun eu, despre posibilitatea candidaturii sub sigla USL la alegerile europarlamentare. Ar fi un lucru bun. Nu am fi nevoiti sa concuram cu partenerii nostri de alianta. Oricat de mult ne-am stradui, nu ar putea fi evitate confruntarile aspre intre competitori. De regula, liberalii nu raspund provocarilor, dar cred ca nici nu ar sta pasivi daca ar fi atacati de ”furnicutele” PSD-iste, de exemplu.

Catalin Huzau, contracandidatul lui Gavril Ardusatan, a avut un discurs curajos pentru care merita felicitat.

Competitia a fost castigata de Gavril Ardusatan, un liberal competent,  cu multa putere de munca si mai ales un liberal cu coloana vertebrala. PNL Baia Mare trebuie sa arate ca este o forta politica capabila sa aibe rezultate bune chiar in conditiile in care, primarul municipiului, un politician cu un parcurs politic total imprevizibil, se declara adversar al fostilor colegi liberali, colegi care, in treacat fie spus, au contribuit din plin la propulsarea acestuia in functia de primar al municipiului, in special la primul mandat, reusita care i-a asigurat notorietatea de acum. Eu cred ca Gavril Ardusatan poate sa conduca PNL Baia Mare, astfel incat la alegerile viitoare sa arate ca ECHIPA LIBERALA, poate face mai mult decat un politician cu foarte multa notorietate.

Anunțuri