Iata ca proiectele, primarului liberal Stefan Oncea, devin realitate. Este reconfortant sa observ ca oamenii, alaturi de care am facut echipa la alegerile locale, se tin de cuvant.

In luna iunie 2013, au fost finalizate lucrarile de reabilitare a Caminului cultural din Poienile de sub Munte, in cadrul proiectului finantat prin Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI CBC Programme 2007-2013, grupate în patru capitole: A. Reabilitarea termica a cladirii (si finisarea ei la exterior) B. Lucrari de amenajare la sala de spectacole si la hol (tratamente acustice, finisaje, mobilier) C. Dotarea cu echipamente pentru scena, pecum si cu aparatura adecvata de sunet si lumina D. Reabilitarea acceselor si amenajarea incintei.

centrul-cultural-hutul

In luna septembrie, a fost inaugurat noul corp de cladire ce apartine Liceului Tehnologic. Corpul de cladire inaugurat cu ocazia deschiderii noului an scolar, este construit la standarde europene si va gazdui 9 clase de liceu.

20130916_111237 (2)

In luna octombrie a  avut loc receptia finala a proiectului “Alimentarea cu apa a localitatii Poienile de Sub Munte si a catunelor Paulic, Luheiul de Sus, Luheiul de Jos, Zarica si Horb, Judetul Maramures” Captare de suprafata , tip tirolez, deznisipator,  statie de tratare monobloc (sistem de tratare dimensionat pentru un debit de 31, 46 l/sec care contine: filtrare mecanica primara si secundara, filtrare pe pat de nisip filtrare pe pat de carbune activ, instalatie de clorinare cu clor gazos), pavilion de exploatare, rezervor cilindric din beton pentru inmagazinarea apei 2 x 500 mc, imprejmuiri, zid de aparare din beton l = 150 m, drum de acces l = 80 m, alimentare cu energie electrica l = 640 m, retea de distributie  avand lungimea de 12.570 m, camine de vane, cismele, hidranti de incendiu subterani si supraterani. Urmeaza sa fie demarate demersurile pentru proiectul de extindere a aductiunii si de construire a retelei secundare, respectiv de racordare la gospodarii.

549892_471321402940824_703914486_n

La inceputul acestei luni a fost semnat contractul de executie la proiectul “Modernizare drumuri forestiere Cvasnita si Bardi în comuna Poienile de sub Munte” Prin acest proiect se doreste dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Poienile de sub Munte în vederea asigurarii competitivitatii sectorului forestier din zona. Lungimea totala a drumurilor modernizate: 6,6 km repartizate astfel, drumul auto forestier Cvasnita 4,6 km; drumul auto forestier Bardi: 2,0 km. Aceste tronsoane de drum au  fost reabilitate  in primul mandat al primarului Stefan Oncea, insa din cauza inundatiilor catastrofale din anii trecuti, lucrarile au fost distruse. Este adevarat ca si de aceasta data, lucrarile au fost intarziate din cauza prelungirii termenelor din cadrul procedurilor de achizitie a lucrarii, prelungiri cauzate de numeroasele contestatii formulate de firmele participante la licitatia publica.

3435230760_1f86f76618_b

Chiar daca ucrainenii din Maramures sarbatoresc Craciunul pe stil vechi, spre bucuria copiilor, in parcul din centrul comunei Poienile de sub Munte a fost impodobit un brad inca inainte de Craciunul romanesc.

20131226_203706

Reclame