2013_08_26_crin antonescu si victor ponta la congresul pnl 1_rsz

PNL are drept unică prioritate, guvernarea României, pentru a răspunde așteptărilor oamenilor. Disputele și alte teme politice secundare sunt subiecte false.

Discuțiile care pun sub semnul întrebării actuala majoritate sunt ilegitime. PNL a fost trimis la guvernare, alături de PSD și PC, direct de către cetățeni.
Stabilitatea guvernamentală este asigurată și orice probleme de parcurs sunt rezolvate în interiorul USL. De altfel, rezultatele echipei guvernamentale devin evidente prin prisma datelor care demonstrează că România reintră pe creștere.
 • Cea mai importantă preocupare a Partidului Naţional Liberal este cum răspunde speranțelor și așteptărilor românilor, prin actul de guvernare.
 • Responsabilitatea PNL este guvernarea. Disputele politice și discuțiile colaterale, așa cum este și subiectul candidatului la Președinție, sunt chestiuni care nu fac decât să introducă în spațiul public teme false, care ne îndepărtează de la ceea ce este esențial – buna guvernare pentru cetățeni.
 • Uniunea Social Liberală nu și-a îndeplinit inca obiectivul propus atunci când a câștigat alegerile. Dimpotrivă, această construcţie politică majoră, abia în decembrie 2012, și-a început menirea pentru care a fost creată, anume dezvoltarea României.
 • Responsabilitatea noastră este să legiferăm și să impunem politici guvernamentale, pentru că avem o majoritate fără precedent în istoria României în Parlament, legitimată direct prin votul oamenilor.
 • Din această perspectivă, nevoia menținerii acestei majorități de 70% este direct proporțională cu necesitatea ca USL să-și continue îndeplinirea angajamentelor electorale.
 • Majoritatea de 70% rezultată direct din votul românilor nu poate înlocuită cu o majoritate de conjunctură fără să reprezinte o trădare a electoratului. De aceea, lideri politicii și analiștii care lansează public teorii despre cum ar putea funcţiona aritmetica parlamentară dacă se rupe USL introduc teme nelegitime.
 • Partidul Naţional Liberal a fost angajat la guvernare, împreună cu PSD, de cetăţenii români. Partidul Naţional Liberal nu a dezertat niciodată dintr-o înţelegere politică şi nu a dezertat niciodată dintr-un contract pe care l-a încheiat cu cetăţenii României.
 • Mai mult, USL şi această majoritate sunt absolut necesare României în plan internaţional, pentru că una este să ai un dialog cu un interlocutor politic, economic în numele unei majorităţi de o asemenea soliditate şi de o asemenea stabilitate şi alta este să discuți cu reprezentanții unei majorități instabile și ilegitime.
 • Niciun politician responsabil de la vârful USL şi de la vârful partidelor care compun Uniunea nu are cum să dorească intrarea într-un nou circuit al instabilității politice.
 • În acest moment, Guvernul este stabil și majoritatea asigură susținere coerentă și unitară. Faptul că pe un proiect, Roșia Montană, liberalii au o poziție foarte clară și PSD-ul încă nu a exprimat un punct de vedere comun nu este un semn de instabilitate guvernamentală, nici de criză a majorității, proiectul nefiind un element din programul de guvernare.
 • Stabilitatea guvernamentală nu doar se afirmă. Ea este evidentă din datele din ultima perioadă, care demonstrează că acțiunea și strategia Executivului, solidară, se concretizează în faptul că România începe o fază pozitivă a ciclului economic și reintră pe creștere.
Economia României continuă să înregistreze evoluții pozitive, măsurile luate de Guvernul USL dovedindu-se a fi cele corecte.
 • Potrivit ultimelor date prezentate la finalul săptămânii trecute de Eurostat, încrederea mediului de afaceri şi a populaţiei în economia României a afişat în septembrie cea mai puternică creştere din ultimele 7 luni, datorită îmbunătăţirii încrederii în sectorul serviciilor, industrie şi în zona consumatorilor.
 • Estimările de creştere economică de 2,5%, revizuite pozitiv de analiştii de la The Economist, fac dovada că România se află pe un trend economic pozitiv.
 • Numărul de companii din România continuă să crească. Totalul de companii active din România a trecut pentru prima dată, la finalul lunii august, de 714.000 de firme, în creştere cu 2,7% faţă de 2012. Numărul mai mare de firme duce la o revenire a pieţei muncii, angajatorii încheind cu 10% mai multe contracte de muncă prin comparaţie cu perioada similară din 2012.
 • Datorită stabilității și predictibilității sectorului economic asigurat de măsurile introduse de către Guvernul USL, România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, având o ascensiune de 8,6%.
 • În ceea ce privește agricultura, România se clasează, pentru prima dată în ultimii ani, pe primul loc la producţia de floarea soarelui și înregistrează o producţie record la grâu şi secară, totalizând anul acesta 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii opt ani şi a doua din ultimii 43 de ani.
 • Producţia industrială a cunoscut o creştere în primele 7 luni din 2013, România ajungând pe locul doi în Uniunea Europeană. Mai mult, țara noastră înregistrează cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa şi a treia la nivel mondial, depăşind Italia și Belgia şi apropiindu-se de Polonia.
 • Economia României devine tot mai competitivă. Măsurile adoptate de guvernarea USL și strategiile ministerelor coordonate de PNL își dovedesc eficiență – în primele 7 luni ale anului 2013, industria a crescut cu 7,9%, iar exporturile cu 7,7%.
 • Dovedim prin starea reală a economiei românești, care începe să fie readusă pe creștere, că PNL este cu adevărat preocupat de buna guvernare. Gândirea strategică și competența fac diferența față de lipsa de soluții a guvernărilor anterioare.
Anunțuri