Este clar, moartea lui Florin Cioaba, este un eveniment ce nu poate fi ignorat. In aceste zile, subiectul, a starnit un interes foarte mare  in presa romaneasca. Una din temele abordate, in legatura cu acest eveniment,  il constituie apartenenta romilor la o anumita confesiune religioasa. Acesta este subiectul care m-a interesat pe mine. Din cate cunosc, majoritatea romilor nu apartin cultelor neoprotestante, totusi,  stiu ca exista foarte multi romi care frecventeaza Bisericile neoprotestante, in special, Bisericile Crestine Penticostale.

Un participant la o emisiune TV, a fost intrebat cum isi explica aceasta ”convertire” a romilor la Cultul Crestin Penticostal. Raspunsul a fost unul foarte interesant: Tinand cont de faptul ca romii au o aplecare nativa spre muzica, spre cantat si de faptul ca in Bisericile Crestine Penticostale, se pune un accent deosebit pe Cantarile religioase, foarte multi romi aleg aceste Biserici pentru ca aici pot sa-i aduca Slava lui Dumnezeu, intr-un mod pe care il stapanesc foarte bine, respectiv prin Cantari de Lauda si Inchinare.  

Personal consider ca implicarea activa a romilor in viata Bisericilor Crestine de orice rit, este un lucru bun,  este un inceput de integrare sociala.

Ca sa va puteti da seama de harul cantaretilor crestini-penticostali, de etnie  roma, merita sa urmariti postarile de mai jos. Mie cel putin, aceste cantari mi-au mers la suflet.

Reclame