20130623_110227 (1)

20130623_110344

20130623_110352

In seara zilei de 22 iunie  2013 , din cauza unei furtuni puternice insotita de descarcari electrice, in zona Repedea-Lespedea de Jos, a fost avariata grav reteaua de medie tensiune, pe o distanta de 600 metri  liniari,  lasand fara curent electric 15 000   de  locuitori ai comunelor Repedea si Poienile de sub Munte. Avaria raportata de catre primarul comunei Repedea, Tiudic Pavel, a fost verificata de o echipa de la Electrica dar s-a constatat ca interventia pe timp de noapte nu este posibila. In cursul noptii  de sambata s-au pregatit echipele de interventie si au fost comandate materialele necesare remedierii avariei (stalpii din beton armat au fost adusi de la Cluj Napoca)  Mentionez ca situatia de urgenta  de pe Valea Ruscovei  a fost semnalata imediat  si  de presa online din Maramures (emm, citynews, actualmm) Multumesc pe aceasta cale ziaristilor care au raspuns rapid  mesajului meu.

In dimineata zilei 23 iunie 2013  s-au prezentat la locul avariei doua echipe de lucru, o echipa SC Electrica, punctul de lucru Viseu de Sus, formata din 12 oameni,  avand in dotare utilaje specifice si o echipa a Primariei Repedea, condusa de primarul comunei Repedea, Tiudic Pavel, care a intervenit cu 3 utilaje, respectiv :  1 TAF, 1 buldoexcavator si o autobasculanta de 16 tone. Utilajele din echipa Primariei au amenajat un drum necesar pentru accesul la locul avariei,  avand  o lungime de 90 m si au ajutat la transportul stalpilor la locul de plantare.

Am fost si eu alaturi de acesti oameni pe tot parcursul zilei de Duminica. Impreuna cu primarul, am tinut  in permanenta legatura  cu directorul SC Electrica, Doru Lese si cu vicepresedintele CJ Maramures, Emil Marinescu. Dupa  14 ore de munca serioasa, intr-o zona cu teren accidentat, cu  trecere peste raul Ruscova,  localitatile Repedea si Poienile de sub Munte au fost realimentate cu energie electrica.

Apreciez in mod deosebit munca  depusa intr-o zi de mare sarbatoare, prima zi de Rusalii, de muncitorii de la Electrica si a celor din echipa primariei. Am observat ca atunci cand oamenii pun suflet in ceea ce fac, se pot rezolva probleme extrem de dificile intr-un timp foarte scurt. Seara, dupa terminarea lucrarilor, la masa oferita de sotia primarului, doamna Maria Tiudic, am putut vedea muncitori obositi dar multumiti ca au readus… lumina pe Valea Ruscovei.

Reclame