New Image a

Pe 22 iunie, in PNL Maramures vor avea loc alegeri interne. Dupa parerea mea, echipa de conducere care isi incheie mandatul are rezultate notabile. Orice s-ar spune, daca luam in calcul numarul de alesi locali obtinut la alegerile locale, rezultatele de la alegerile parlamentare, se poate spune ca PNL Maramures este principala forta politica din Maramures.

La ora actuala, PNL Maramures are o echipa omogena de consilieri judeteni, cel mai mare numar de primari din judet, lideri politici cu notorietate, parlamentari, organizatie de tineret puternica, oameni capabili sa obtina rezultate foarte bune la viitoarele alegeri.

La final de mandat, as aprecia in mod deosebit activitatea presedintelui PNL Maramures, Radu Stef. Un om echilibrat, democrat convins, neinteresat de functii administrative alese sau numite, fapt rar intalnit in randul liderilor de filiale judetene. Nu stiu daca domnul Radu Stef va mai candida pentru un nou mandat. Daca va candida, in mod cert il voi sustine.

Consideratiile mele sunt confirmate intr-un articol recent, aparut intr-o publicatie locala, articol scris de un ziarist intransingent ce nu poate fi banuit de partizanat politic: Singura certitudine reala pe plan local o reprezinta PNL, liberalii beneficiind inca de o imagine de oameni seriosi si fermi, capabili sa respecte obligatiile asumate public. Trecand peste anumite incoerente decizionale, filiala liberala pare capabila sa devina principala formatiune politica pe plan local si regionalse spune in articolul avand ca titlu Luptele intestine macina partidele. Liberalii, factor de echilibru pentru USL Maramures.

Evident ca urmeaza alegerile interne cu tot ce presupune un astfel de eveniment, candidaturi, campanie interna, pozitionari fata de o anumita echipa sau fata de un lider, lucruri absolut normale pentru un partid eminamente democratic cum este PNL.

Vorba presedintelui Crin Antonescu,  in PNL libertatea de exprimare este traditionala. Evident ca vor fi si dispute politice aprige, normale in cazul unor alegeri interne,  totusi, ar fi de dorit ca aceste dispute sa nu duca la situatii in care, dupa anuntarea rezultatelor, protagonistii sa nu mai poata da mana unii cu altii. Daca vreunul dintre colegii liberali  ar crede ca ar putea castiga, atacand partidul din interior, se inseala. Va castiga  cel care va reusi sa uneasca, nu sa dezbine. Am revenit in PNL, dupa un „stagiu”  la PNTCD, formatiune politica  in care luptele interne au dus practic la disolutia unui partid istoric. Pot sa-mi dau „doctoratul” in materie de conflicte politice interne, in consecinta, imi permit sa dau sfaturi noilor mei colegi in aceasta privinta.

In concluzie, convingerea mea este ca in urma alegerilor, indiferent de numele liderului ce va fi ales, PNL Maramures va ramane o echipa unita,  pregatita pentru bataliile electorale de anul viitor. Sunt convins ca PNL Maramures va avea o conducere capabila sa obtina rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare de anul viitor si mai ales capabila sa contribuie din plin la victoria candidatului USL pentru functia de Presedinte al Romaniei, domnul Crin Antonescu.

UPDATE: PNL Baia Mare si-a ales conducerea.

Alegerile in organizatiile locale se apropie de final. Marti 11 iunie 2013, a fost randul PNL Baia Mare sa-si aleaga conducerea. In urma alegerilor de marti, PNL Baia Mare are o echipa de conducere  in  componenta careia se regasesc multe nume noi,  liberali cu experienta politica, dar si foarte multi tineri. Pentru PNL Baia Mare este un nou inceput, in care accentul se pune pe ECHIPA si nu neaparat pe lideri cu foarte multa notorietate. Eu cred ca echipa liberala din Baia Mare va face fata cu brio provocarilor electorale de anul viitor.

Presedinte: Gratian Talos

Vicepresedinti: Cosma Radu, Marincas Ioan, Alb Rita, Ceterchi Ioan, Moldovan Danut.

Membri in Biroul Politic Municipal: Mehes Adalbert, Moldovan Tiberiu, Muresan Maria Iulia, Bozantan Florin, Stef Dan, Stan Gheorghe, Matei Ileana, Valean Radu, Anca Cornea, Belbe Marcel, Hicea Cristian.

Supleanti: Lesan Mihai, Podar Ioan, Paven Dumitru, Micle Radu, Grumaz Dan.

Reclame