20130509_095530

Acestia sunt prietenii mei din comunitatea de romi, comuna Ruscova, Maramures. Ma viziteaza la serviciu aproape in fiecare zi. Si pe ei incerc sa-i reprezint in Consiliul judetean Maramures. Nu am inteles niciodata cum poti sa fi rasist cu un copil. Ce conteaza ca acei copii au parinti pe care ii percepi ca fiind tigani? Cateodata au nevoie de asa de putin pentru a fi fericiti.

Comunitatea de romi din Ruscova, numara 183 de suflete. Cu sprijinul primarului Ioan Turcsin si a Consiliului local,  se poate spune ca romii s-au integrat destul de bine in comunitate. Majoritatea acestora beneficiaza de ajutoare sociale si sunt implicati in diferite activitati comunitare.

In urma inundatiilor din vara anului 2008, au ramas fara adaposturi. Cu sprijinul Bisericii Ortodoxe, primaria le-a construit 6 case. Pana la terminarea caselor, le-au fost asigurate locuinte modulare.

Personal consider ca „integrarea romilor” nu trebuie sa ramana doar un concept vehiculat in salile de conferinte ale hotelurilor scumpe.

Reclame