Paul Andrei Hoban, presedinte TNL Maramures

Paul Andrei Hoban, presedinte TNL Maramures

La acest sfarsit de saptamana, a avut loc, la Satu Mare, Delegatia Permanenta a Tineretului National Liberal. Principalul punct pe ordinea de zi a fost pregatirea Conferintei Nationale, care va avea loc pe 18 mai, la Bucuresti, in cadrul careia va fi aleasa noua conducere a organizatiei. Membrii

Delegatiei Permanente au decis ca alegerea noilor structuri sa se faca prin vot electronic. Cei 3.200 de delegati care vor fi prezenti la Romexpo vor intra in cabine fara clasicul buletin de vot tiparit, urmand sa-si exprime optiunea la calculatoarele instalate in acest scop. Astfel, pe interfata special creata pe site-ul www.tnl.ro delegatii vor putea vizualiza prezentarea fiecaruia dintre candidati, apoi vor vota prin completarea unui formular electronic. In doar cateva minute dupa votul ultimului dintre cei 3.200 de delegati, Comisia de organizare si validare a alegerilor va avea rezultatul final al votului.

In prealabil, pe 11 si 12 mai, vor fi organizate alegeri preliminarie in toate filialele teritoriale, astfel incat candidatii de pe listele de vot de la Conferinta Nationala vor fi legitimati si prin votul colegilor lor de la nivel judetean.

Tineretul National Liberal va folosi cel mai performant sistem de vot utilizat vreodata in Romania, in cadrul partidelor politice. Aceasta modalitate va fi aplicata atat pentru alegerea presedintelui TNL si a Biroului Permanent National, cat si pentru alegerea conducerilor nationale ale organizatiilor: TNL Rural, Clubului Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali si Comisiile de Specialitate ale TNL

Preocuparea pentru eficienta si corectitudinea votului nu este noua in cadrul TNL. La precedenta Conferinta Nationala, care a avut loc in urma cu doi ani, a fost utilizata o modalitate electronica pentru numararea voturilor. S-a folosit un soft special care scana buletinele de vot, astfel incat au fost eliminate posibilele erori umane din timpul numararii. Anul acesta TNL face un pas inainte si utilizeaza calculatorul si pentru procesul de vot, nu numai pentru numarare.