205671_103356703082052_2755831_nJoi 7 martie 2013, domnul Radu Stef, presedintele PNL Maramures, a venit la sedinta Biroului Politic Teritorial, insotit de doctorul Dan Marinca si  a anuntat ca acesta a revenit acasa, in PNL Maramures  si se va implica activ in actiunea de consolidare a organizatiei judetene.

Saptamana trecuta, Dan Marinca a demisionat din PDL. Fondator al PNL Maramures, om politic cu mult bun simt, monarhist convins, un adevarat aristocrat. Personal cred ca doctorul Marinca nu a fost niciodata un adevarat PDL-ist.

Dan Marinca a fost primul prefect liberal „post decembrist” Cel mai tânăr prefect al acelor vremuri, având doar 35 de ani, când Guvernul de Uniune Naţională, condus de Theodor Stolojan, l-a instalat în functie. El a condus Prefectura Maramureş din ianuarie 1992 până în ianuarie 1993. A rămas in functia de prefect pe tot mandatul Guvernului Stolojan. După ce Nicolae Văcăroiu a preluat conducerea guvernului, Dan Marinca şi-a dat demisia din functie, dar nu i-a fost acceptată. Abia după a treia demisie depusă la guvern, în decembrie 1992, în locul lui Dan Marinca a fost numit prefect de Maramureş regretatul Doru  Bindea, membru PSD.

Reclame