Duminica, alaturi de alti 3100 de consateni, am participat la „lovitura de stat”  organizata de Victor Ponta si Crin Antonescu. In zilele premergatoare ” loviturii de stat” am transmis presei locale  „comunicate subversive” care atentau la siguranta locatarilor  din „Vila Dante”

Pana in apropierea zonei de conflict,  situata  in Caminul Cultural din Poienile de sub Munte, am fost insotit de nepoatele mele, Noemi Natalia si Miriam Alessia. Recunosc sincer, sunt invidios pe nepoatele mele, pentru ca  au un mare noroc. Habar nu au cine este Traian Basescu.

Vreo doua mii de consateni nu au putut participa la „lovitura de stat din cabinele de vot” fiind plecati la munca in strainatate. Cateva sute au ascultat de indemnul lui Mircea Man „basistul sef” din Maramures si au fugit in munti. Cativa cunoscatori de limba maghiara l-au ascultat pe Orban (Viktor din  Ungaria, nu Ludovic de la PNL) si s-au ascuns in pivnite.

Traian Basescu a incasat o bataie crunta, inclusiv in Poienile de sub Munte, 9 la 1, a fost scorul. Am inteles ca nu este dispus sa plece acasa, sustinand ca de partea sa au fost si cei care de regula „isi baga piciorul” in orice fel de  alegeri, precum si cei emigrati in SUA sau in UE, cei nenascuti sau plecati in vesnicie, in total vreo    3 milioane de „cenepeuri”

Conform directivelor UE, la „lovitura de stat cu stampila” din Romania ar fi trebuit  sa participe jumatate din numarul total al  „beligerantilor” Asta in timp ce in 25 de state ale UE  „loviturile de stat cu stampila” se pot desfasura si in lipsa celor care aleg sa stea cu burta la soare, oricati de multi ar fi acestia. Tare ma tem ca din cauza „echidistantei” oficialilor din UE, o sa devin eurosceptic.

„Deznodamantul loviturii  de stat” se va putea afla zilele urmatoare, in Curtea lui Zagrean, vecinul nostru din Bistrita.

UPDATE: Se pare ca am avut dreptate. Din Curtea vecinului nostru din Bistrita, Zagrean, am primit vestea ca pana la sfarsitul lunii, trebuie eliminati de pe liste, cei plecati in vesnicie, romanii care nu mai au nimic in comun cu numerele de casa din satele  si orasele patriei noastre sau „cenepeurile”  cazute din luna.

UPDATE 2: Dupa ce in 2007, Curtea lui Zagrean, spunea ca nu este necesar cvorumul de 50%, in 2012 s-a razgindit. Dupa ce a amanat pronuntarea referitoare la Referendum, pe 12 septembrie, s-a razgandit si  a fixat termen pentru 31 august. Dupa ce  a cerut Guvernului actualizarea listelor, s-a razgandit si solicita listele actualizate. In treacat fie spus, listele in baza carora s-a desfasurat Referendumul se afla la BEC, nu la Guvern, iar aducerea acestora la Curte ar dura o ora, nu o luna. Daca atunci cand eram student la drept, m-as fi razgandit de atatea ori la un examen, in mod cert luam cel mult un trei si trebuia sa ma prezint la reexaminare.

Se zice ca nu avem voie sa comentam deciziile CCR. Hai sa zicem ca nu le comentam dar sa ne „crucim” cred ca avem voie. Deciziile lui Dumnezeu sunt intotdeauna corecte. Deciziile oamenilor, chiar si a celor de la CCR, sunt de multe ori indoielnice.

Cum sa nu te indoiesti de corectitudinea Curtii, daca Traian Basescu spune la TV, vineri, ca la Referendum trebuia  aplicat un articol din Legea 390 din 2004, iar luni,  CCR  „emite o erata” si adauga textul invocat de Traian Basescu, intr-o hotarare deja publicata in Monitorul Oficial. Baiul este ca atat CCR cat si Traian Basescu au citit numai ce le-a convenit din respectiva Lege. Au citit numai interpretarea sumara a unor termeni, respectiv: art.2(1) c) liste electorale permanente – listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv; Prin acest articol Traian Basescu a vrut sa demonstreze faptul ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, daca au implinit 18 ani, trebuie sa fie inscrisi in listele electorale permanente. Nu mai punem la socoteala faptul ca aceasta lege ar fi fost aplicabila Referendumului national, pe alte teme, numai in cazul in care s-ar fi desfasurat odata cu scrutinul prezidential.

Daca Traian Basescu si CCR, ajungeau cu cititul si la Art.7, din aceeasi lege, ar fi gasit urmatorul text:
(1) Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite.

(3) Listele electorale permanente cuprind, in ordinea numarului imobilelor in care locuiesc alegatorii, numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria si numarul actului de identitate.

Am scris cu litere putin mai mari pentru a-i usura lectura domnului Zagrean

Nu e bine, domnu Zagrean! Nu e bine! vorba lui Traian Basescu. Am auzit ca va plangeti la Comisia de la Venetia, pentru presiuni. Daca spuneti si cine va preseaza, in afara de poporul care a votat, va fi bine, va fi bine, domnu Zagrean.

Stupefiant! Soarta a milioane de oameni sta in mana a 9 judecatori, numiti politic. Habar nu am cati dintre acestia vor fi dispusi sa fie putin mai corecti  atunci cand vor lua decizia finala cu privire la Referendum. Poate sa se supere UE, dar eu spun ca am incredere totala in Dumnezeu, am foarte multa incredere in oamenii care au votat pe 29 iulie. In CCR, nu prea am. E bine, domnu Zagrean?

UPDATE 3: Deoarece „erata”” este la moda, dau si eu una: este clar,  in cadrul CCR exista si judecatori curajosi. Acsinte Gaspar spune răspicat: „Eu, de când sunt judecător, nu am întâlnit în jurisprudenţa Curţii aşa ceva!”  

Newsin, scrie ca: Legea alegerii presedintelui distinge intre listele permanente si tabelele pe care voteaza diaspora.

Asta inseamna ca atunci cand am scris articolul am avut dreptate.

UPDATE 4: Dan Sova a prezentat in emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, chestiunea juridica prezentata de mine in articol. A postat textele de lege pe un ecran imens. Sper sa fi fost vazute si de catre vecinul nostru Zagrean de la Bistrita.

UPDATE 5: Doua erate

COMUNICAT DE PRESA CCR, 14 august 2012: „Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului să comunice numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate (pâna la data de 10 iulie 2012) conform dispoziţiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăsurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, „listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit 18 ani până la ziua alegerilor inclusiv.”

Asta este definitia sumara a listelor electorale permanente si asta citim in lege daca, CCR, sau poate alte organe, sau “cetateanul din garaj” ne “interzic” sa citim si articolul 7 din aceeasi lege:

Art.7
(1) Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite.
(2) Listele electorale permanente se intocmesc la comune pe sate si, dupa caz, strazi, iar la orase, municipii si subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor pe strazi si, dupa caz, blocuri.
(3) Listele electorale permanente cuprind, in ordinea numarului imobilelor in care locuiesc alegatorii, numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria si numarul actului de identitate.

Daca “ni se permite“ sa citim si articolul 7, atunci, in mod cert, o sa intelegem ca cetatenii romani cu drept de vot,  domiciliati in strainatate, nu sunt cuprinsi in listele electorale permanente.

Deutsche Welle, spune: România a luat-o razna. Guvernul Ponta plănuia falsificarea listelor electorale la scară largă iar Barosso ii cere lui Ponta sa trimita listele electorale la CCR.

La cat de serviabil si de curajos este Victor Ponta, eu cred ca le-ar fi trimis listele in 5 minute, celor de la CCR, dar pur si simplu nu le are, fizic. Listele folosite la Referendum, sunt la BEJ, BEC, Judecatorii, in niciun caz la Guvern. Cum comedie sa planuiasca falsificarea listelor, daca nu avea ce sa falsifice?

In rest, le doresc batranilor din Oltenia, mai ales celor hipertensivi, multa sanatate si mult succes in activitatea de justificare, in scris, cu mana pe Biblie, a activitatii “infractionale” desfasurate in “ziua loviturii de stat cu stampila”

Desi am crezut ca am ceva experienta politica, tinand cont ca sunt bunic cu doua nepoate, in urma “evenimentelor” din ultimele saptamani, trebuie sa dau si eu doua erate:

1. De acum incolo, pentru mine, orice “basist” indiferent de functia detinuta, nu mai este adversar politic, este dusman politic si “ma voi lupta” folosind toate mijloacele legale si  democratice, sa-i smulg si ultimul vot pe care l-ar putea obtine, in orice capat de sat. Pe 29 iulie, basistii “au luat o bataie” cu 9 la 1. Urmatoarea “bataie electorala” s-ar putea sa fie “mult mai crunta” Poporul roman, rabda, iarta, dar nu uita.  

2. Pana acum cateva saptamani, toti oficialii si ziaristii occidentalii erau pentru mine, un fel de “turnuri de control, exemple de profesionalism si de corectitudine” De acum incolo, pe unii oficiali europeni si americani, precum si pe unii ziaristi  straini, ii voi considera ca fiind “cel putin superficiali” Recunosc, in gand am alta catalogare, dar nu-mi permite tastatura sa ma exprim.

UPDATE 6:  3785 !!! de votanti s-au inregistrat, in 2009, la o singura sectie de votare din Paris. Daca „anchetatorii referendumului” care in zi de Sarbatoare, umbla prin satele patriei, gasesc o sectie de votare in Romania, care de-a lungul istoriei sa fi atins  aceasta performanta, eu sunt dispus sa mananc toate buletinele de vot din sectia respectiva. De mentionat ca la Referendum, au votat in medie 456 de oameni/sectie de votare. A fost anchetat cineva, in cazul „sectiei galactice” de la Paris? Acolo scorul a fost „ezact” invers si nu a fost cazul, asa-i? Ceapa masii  de independenta a  justitiei, azi si maine! No! uite ca ma enervez in zi de Sarbatoare. Doamne Iarta-ma!

UPDATE 7: Mincinosi sau analfabeti?

PDL atrage atenția că, în acest weekend, conducerea Ministerul Administrației și Internelor elaborează împreună cu structurile USL din teritoriu un mare fals: scoaterea din listele electorale a peste 2,5 milioane de cetățeni români cu drept de vot. Cititi stirea catastrofista AICI

Potrivit Memorandumului elaborat de Guvern, nu se vor face intervenţii pe listele electorale permanente, ci vor fi intocmite documente în care să fie consemnate cazurile care apar în urma verificării acestor liste. Cititi AICI textul adresei transmise prefecturilor si ulterior primariilor.

Radu Stroe, a explicat detaliat, AICI,  modalitatea de verificare a listelor electorale permanente.

Repet intrebarea din titlul postarii, PDL-istii sunt mincinosi sau sunt analfabeti?