Actiunile de campanie ale USL Maramures se bazeaza in special pe discutiile directe cu oamenii.

In cadrul acestor discutii, liderii USL Maramures si in special  alesii locali,  prezinta maramuresenilor motivele suspendarii:

1. Băsescu a uzurpat rolul prim-ministrului şi s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului.

2. Băsescu a abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate.

3. Băsescu a încălcat în mod repetat principiul separaţiei puterilor în stat şi independenţa justiţiei.

4. Băsescu a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei şi a încălcat procedura de revizuire a Constituţiei prevăzută de legea fundamentală.

5. Băsescu a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii, făcându-le “vizite” înaintea unor decizii importante.

6. Băsescu a încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie

7. Băsescu a încălcat în mod grav prevederile Constituţiei şi principiul fundamental al democraţiei reprezentative, atunci când declara că nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formaţiune politică va obţine majoritatea absolută în Parlament.

Traian Băsescu nu înțelege sau se face că nu înțelege care este subiectul referendumului. Tema referendumului este, cum și-a exercitat el mandatul în acești ani și cum arată România lui Băsescu: instabilitate, divizare, sărăcie, corupție, minciună, hoție.

Suntem în fața celui mai democratic exercițiu, votul popular, iar maramuresenii trebuie să știe că în acest moment ei au efectiv puterea să se pronunțe la urne cum vor să fie condusă România și în ce fel de țară vor să trăiască. (Departamentul Comunicare, PNL Maramures)

Reclame