În legătură cu tema includerii în statul PNL a prevederii de a nu colabora cu PDL, facem următoarele precizări:

Documentele care vor fi adoptate de către Congresul comun al Uniunii Social Liberale și în care se va stipula expres faptul că partidele componente se angajează să nu colaboreze cu PDL au valoare normativă echivalentă unor prevederi staturare. Prin urmare, nu este necesară includerea suplimentară a unei asemenea hotărâri și în Statutul PNL.

În al doilea rând, Partidul Național Liberal și-a afirmat încă din 2008 hotărârea de a nu colabora sub nicio formă cu Traian Băsescu și PDL și a fost întotdeauna consecvent în acest sens, infirmând de fiecare dată cu fermitate, nu doar la nivel declarativ, ci mai ales la nivelul acțiunii politice, orice fel de speculații și diversiuni. Nu a fost o chestiune care să țină de prevederile statutare, ci expresia unei conduite politice asumate și responsabile, de la care PNL nu s-a abătut nicio clipă.

Respingem încă o dată încercările disperate ale PDL de a readuce periodic în dezbaterea publică această falsă temă și de a distrage atenția de la corupția și incompetența guvernării.

15.03.2012     Departamentul de Analiză Politică și Comunicare al PNL

Reclame