La alegerile locale din 2008, diferenta dintre Mircea Man, candidatul PDL si Pamfil Bercean, candidatul PNL, a fost de 2344 voturi.  Daca 1200 de voturi, din cele 1441, obtinute de Mircea Man la Poienile de sub Munte, de exemplu,  ar fi „basculat” spre, Pamfil Bercean, atunci Mircea Man, ar fi ramas probabil, presedintele PDL-istilor,  nu al maramuresenilor. De notat ca voturile cumulate ale candidatilor PNL si PSD, au fost cu 39680 mai multe, decat cele obtinute de Mircea Man.

La alegerile parlamentare din 2008, candidatii sprijiniti de Mircea Man, au obtinut cu 25797 voturi mai putine, decat candidatii apartinand partidelor care compun USL-ul.

La alegerile partiale pentru functia de primar al municipiului Baia Mare, candidatul USL, Catalin Chereches, a castigat  la o diferenta de 13667 voturi, in fata  omului  lui Mircea Man.

In sfarsit, la alegerile parlamentare partiale, pentru colegiul 2 Baia Mare, candidatul sprijinit de toata suflarea PDL-ista, a pierdut in fata candidatului USL.

Daca mai adaugam „trendul” din sondajele de opinie, total defavorabil PDL, se poate spune  ca vacanta de vara nu il va prinde pe Mircea Man in functia de presedintele  a CJ Maramures.

Repet ce  am aratat in articolul scris dupa demisia din PNTCD: vointa poporului roman este mai presus de interesele de partid, iar acum,  in anul de gratie 2012, vointa poporului roman, confirmata de toate studiile sociologice si de manifestatiile din strada, este de a scapa de acest regim incompetent si corupt.Manifestatiile romanilor sunt legitime si importante, dar inlaturarea “regimului Basescu”  se va putea face numai prin vot. In consecinta,  orice vot este important si nu trebuie risipit. La ora actuala nu exista alternativa la USL. O noua forta politica capabila sa invinga PDL-UNPR-PPDD si alti sateliti, printre care si asa zisii taranisti vopsiti in portocaliu, nu poate sa apara peste noapte. USL trebuie sa castige alegerile locale, pentru a putea pregati batalia finala pentru democratie,  care se va da in toamna acestui an.

Consider ca noii mei colegi din USL, ar trebui sa tina seama de acest lucru, in cadrul procedurilor de desemnare a candidatului USL pentru functia de presedinte a CJ Maramures.

Ca sa nu par ipocrit, tin sa arat ca, taranist fiind, am inteles acest „deziderat” al electoratului roman si impreuna cu fostii mei colegi din PNTCD, m-am implicat in campania de la alegerile prezidentiale, in special in zona in care locuiesc, cat si in cea de la alegerile partiale din colegiul 2 Baia Mare.  Pe Valea Ruscovei, Traian Basescu a pierdut in turul doi, la o diferenta de 1000 de voturi, iar Florin Tataru, candidatul USL, a castigat colegiul de deputat, in zona Baia Mare Est. Sa ne reamintim faptul ca Traian Basescu nu a castigat alegerile, in sectiile de votare din Romania. L-a „ajutat”  Parisul.

In cadrul USL sunt  multi oameni capabili sa-l invinga pe Mircea Man: Teodor Ardelean, Catalin Chereches, Emil Marinescu, Mircea Mecea, de la PNL, Calin Matei, Gheorghe Simon, Sorin Bota, de la PSD, Zamfir Ciceu de la PC sau Sabin  Nemes Bota.

Nu ascund faptul ca mi-as dori foarte mult, ca un membru PNL,  sa fie lansat in aceasta cursa, dar, indiferent de evenimentele politice din urmatoarele luni, un lucru este clar, viitorul presedinte al CJ Maramures va fi USL-ist,  iar eu il voi sprijini in campania electorala, oricare ar fi numele acestuia.

Reclame