„Deontologii portocalii” lanseaza tot felul de fumigene, menite sa produca confuzie, scopul final fiind derutarea electoratului. Se incearca schimbarea siglei PDL-iste, a culorii, sau chiar a denumirii partidului. Mai nou, se incearca sa se acrediteze ideea ca MRU ar fi liberal cu acte in regula, speculandu-se faptul ca in momentul plecarii la SIE, acesta s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL si nu a fost exclus din partid.

Din punct de vedere legal, lucrurile stau in felul urmator:

Legea nr. 14/2003 a partidelor politice: Art. 27:

In fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate sa-si actualizeze listele de membri, cu respectarea cerintelor prevazute la art. 19 alin. (3) si (4). Listele actualizate vor fi depuse la Tribunalul Bucuresti pana la data de 31 decembrie a acelui an.

In Registrul Partidelor Politice, pastrat  conform legii, de Tribunalul Bucuresti, este consemnat:

La data de 20.12.2007, Partidul National Liberal a depus listele actualizate cu membrii, pentru a fi atasate la dosarul cauzei  1/P/2003

In concluzie, la data de 20.12.2007, in mod legal, Mihai Razvan Ungureanu,  nu a mai avut calitatea de membru PNL, nefiind inscris in listele actualizate.  Orice alta discutie despre autosuspendare, excludere, sau includere,  este  inutila,  iar eu pot rasufla usurat ca nu sunt coleg de partid cu MRU.

In schimb, ma intreb daca  MRU nu si-a pastrat cumva calitatea de membru UTC, tinand cont de discursul de o inestimbila valoare teoretica si practica, postat in imaginea de mai jos:

UPDATE: Teodor Melescanu a depus si el o cerere de autosuspendare din PNL. Teodor Melescanu „va fi autosuspendat”  definitiv, adica va fi dat afara din partid. Un proverb spune: si cu porcul gras in batatura si cu slanina-n pod(ul lui Basescu) nu se poate.

Reclame