Sebastian Lăzăroiu, zis si „Alba ca Zapada”  crede că „o alianţă formată în jurul PDL, la care să participe UNPR, PNŢCD şi organizaţii civice şi ecologiste, ar putea scoate 30% la alegerile locale, în timp ce USL nu ar depăşi 35%”

Nu stiu ce fel de sondaj sau ce fel de „foraj” a facut Lazaroiu. Cifrele nu sunt credibile nici pentru „Mutulica”  piticul din basm. PDL-ul are mari probleme in a iesi pe strada, printre oameni, ce sa mai vorbim de voturi, UNPR este  o grupare imaginara, pur teoretica, iar din PNTCD-ul vizat de Lazaroiu a ramas doar denumirea, in conditiile in care taranistii cu potential electoral, nu vor candida din partea „Piscarii”  Populare.

Un „studiu sociologic” efectuat de-a lungul ultimilor 4 ani, pe Valea Ruscovei, in nordul Maramuresului,  arata ca PNL-ul  si implicit USL-ul, va castiga la scor de  „forfait” in fata „travestitilor” din PDL.  In toate comunele de pe Valea Ruscovei vor fi primari liberali si implicit USL-isti  si asta datorita faptului ca  vor fi promovati   oamenii care si-au castigat increderea electoratului prin activitatea desfasurata in timpul mandatelor anterioare, oameni implicati in viata comunitatilor, oameni care stapanesc foarte bine proiectele de dezvoltare a localitatilor.

Evident ca votul pentru primari se va „transfera” si  in vot  pentru consiliul judetean si pentru presedintia consiliului judetean.

In mare masura, situatia de pe Valea Ruscovei se va „multiplica” la nivelul  intregului judet,  asa ca, in tot Maramuresul, Alba ca Zapada portocalie, o sa ramana  cu vreo doi pitici.

UPDATE: Saptamana viitoare voi participa la negocierile dintre Uniunea Ucrainenilor, reprezentata de catre deputatul Stefan Buciuta si liderii PNL de pe Valea Ruscovei. Discutiile vor viza sustinerea de catre Uniunea Ucrainenilor a candidatilor pentru functia de primar, propusi de PNL si implicit USL. Este de remarcat faptul ca deputatul Stefan Buciuta s-a implicat activ in sprijinirea comunitatilor de pe Valea Ruscovei, inclusiv prin sustinerea unor amendamente la ultima Hotarare de Guvern, prin care au fost repartizate fonduri destinate echilibrarii bugetelor locale.