Articolul de mai jos l-am scris in ianuarie 2010. De atunci, in Romania Lui Traian Basescu, nu s-a schimbat nimic in acest sens. Premierul italian Mario Monti, renunta la salariu, ministrul afacerilor sociale, Elsa Fornero, plange. In Romania lui Traian Basescu,  plange poporul, iar primul ministru desemnat, Mihai Razvan Ungureanu… ASCULTA.                                          

“Doliu intr-o familie din Viseu de Sus, care si-a pierdut unicul copil tocmai in ajun de Craciun. Tatal spune ca fetita sa de 6 luni a fost lasata sa moara de medicii care ar fi trebuit sa o trateze. Nepasarea personalului medical se pare ca a ucis-o. Intai, aceasta a fost consultata de medicul de familie, apoi de personalul medical de la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus, iar, dupa ce a asteptat mai bine de cinci ore salvarea, si-a dat sufletelul chiar in usa ambulantei. Oricate incercari de resuscitare a fetieti s-au facut, acestea au fost tardive. Cazul este unul cu adevarat cutremurator, dar nimeni nu vrea sa isi asume responsabilitatea pentru cele intamplate spre disperarea parintilor care au facut tot ce se poate sa isi salveze ”comoara(cititi articolul in eMM).

Consider ca subfinatarea sistemului sanitar este cauza principala a acestei intamplari tragice.

In timp ce spitalele romanesti duc lipsa de personal sanitar, de ambulante, medicamente, dotari, serviciile secrete beneficiaza de un buget ce se apropie de jumatatea bugetului Ministerului Sanatatii. Nu stiu ce vor sa faca cu banii cei din  serviciile secrete, probabil ca sunt necesari pentru ascultarea romanilor, vorba lui Boc. Oricum, chiar daca sunt foarte suparat, eu nu le  doresc  sa ajunga vreodata  ”sa-i asculte”  doctorii cu stetoscopul.

Ministerul Apararii are un buget aproape dublu fata de Sanatate, cel al Internelor aproape triplu. Ce sa zic, ambulantele mai pot astepta, la rand sunt avioanele, care vor fi folosite probabil la bombardarea gropilor din asfalt,  masinile , caschetele si bulanele pentru politisti. Noroc cu terenul de golf , promovat de Elena Udrea, un proiect care va contribui la insanatosirea pensionarilor romani hipertensivi.

Nu obisnuiesc sa dau vina pe electorat, dar de aceasta data am s-o fac. La asta ne-a adus electoratul manelist,  sustinut de deontologii portocalii.

Probabil ca va intrebati ce inseamna SID, din titlul articolului. Sa-i Ia Dracu, cu sculele lor de ascultare cu tot. Asta inseamna.

Somn usor romani oriunde v-ati afla! MRU vegheaza.

UPDATE:

Reclame