Ioan si Stefan Beuca

Asociatia pentru Dezvoltare Locala „Ivan Krevan” din comuna Repedea, judetul Maramures, deruleaza, in perioada iunie – octombrie 2011, proiectul „Derevo” finantat din Fondul Social European (FSE) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 (POS DRU) si implementat cu sprijinul proiectului „Economia sociala – Model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate” al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Scopul proiectului „DEREVO” l-a reprezentat infiintarea, in cadrul Asociatiei Ivan Krevan, a unei  intreprinderi sociale de insertie  – S.C.  POLIANSKE DEREVO S.RL., avand ca obiect de activitate valorificarea superioara a lemnului de pe Valea Ruscovei, prin realizarea de case si casute din lemn.

Prin acest proiect Asociatia „Ivan Krevan” isi propune sa puna in aplicare un model de buna practica in zona, de  valorificare superioara a resurselor locale si de creare de locuri de munca.

 Avantajele socio-economice ale comunitatii locale de pe Valea Ruscovei, ce vor fi fructificate prin infiintarea acestei  intreprinderi sociale in domeniul prelucrarii superioare a lemnului sunt:

–          valorificarea locala a masei lemnoase exploatate pe Valea Ruscovei, cu valoare adaugata ridicata;

 –         reintroducerea in circuitul economic a mesterilor locali specializati in prelucrarea lemnului si transmiterea mestesugului la tinerii someri din zona;

 –         crearea a 4 noi locuri de munca in domeniul realizarii de case din lemn, deja au fost angajate 4 persoane din care 2 persoane provin dintr-un grup social vulnerabil;

 –         crearea unui model de buna practica in dezvoltare de mici afaceri in zona, fapt care va putea determina si alte persoane cu initiativa sa intreprinda demersuri de infiintare a unor afaceri in zona care sa duca in final la creare de locuri de munca si prosperitate locala.

        Mentionam ca, in perioada 12-14 octombrie 2011, Asociatia Ivan Krevan prin SC Polianske Derevo SRL a participat la cea de-a doua editie a Targului de Economie Sociala de la Bucuresti, organizat de Ministerul Muncii, unde ne-am promovat ideea de afacere sociala, standul nostru, singurul din judetul Maramures, bucurandu-se de un real succes.

Prin initierea si sustinerea unor activitati de antreprenoriat pe Valea Ruscovei, Asociatia Ivan Krevan isi propune sa devina un pol de dezvoltare socio-economica a Vaii Ruscova, astfel incat o parte din venitul intreprinderii sociale sa fie reorientat catre sustinerea initiativelor socio-economice ale asociatiei (consilierea, dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si participarea persoanelor vulnerabile la cursuri de calificare si specializare in vederea integrarii lor pe piata muncii precum si prin formarea lor ca viitori antreprenori).

 Mai multe informatii despre proiectul „DEREVO” pot fi obtinute de la domnul Beuca Ioan – presedinte, la telefon/fax 0262-366414, telefon mobil 0766256930 sau prin e-mail: adl_ivan_krevan@yahoo.com.

                                                                       MANAGER PROIECT,

                                                                                 Popovici Vasile

Pliant DEREVO – case din lemn

Salutare! Atasat iti transmit  mai multe informatii despre afacerea sociala a Asociatiei Ivan Krevan – constructii de lemn (case de locuit, case de vacanta, casute, balansoare etc.) De exemplu pretul mediu, pe metru patrat pentru o casa de locuit, este  de 150 de Euro – case din lemn cu pereti avand o grosime de 9 cm. … aceste preturi pot varia, de la 130 la 170 Euro, in fuctie de proiectul caselor respective. … pentru casute, case de vacant, cu grosimea peretilor mai mica si pretul acestora coboara semnitificativ. Cel mai bine ar fi sa ne trimiti un plan (proiect) la o constructie de lemn, urmand ca noi sa-ti trimitem o oferta de pret. Daca ai nevoie de mai multe informatii iti stau la dispozitie.

 Numai bine!

MANAGER PROIECT, Vasile Popovici adl_ivan_krevan@yahoo.com; 0720815248 UPDATE 1: Asociatia ”Ivan Krevan” premiata de Ministerul Muncii

UPDATE 2:

Vineri 28 noiembrie 2011, reprezentantii Asociatiei Ivan Krevan, vor fi prezenti la Bucuresti pentru a participa la Forumul de afaceri, ce va fi organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.

Cu aceasta ocazie, repezentantii Asociatiei  vor avea intalniri cu  oameni de afaceri marocani,  veniti in Romania in  cadrul unei misiuni economice organizate de Biroul de Promovare Comercial – Economica al Romaniei la Tanger, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie din regiunea Tetuan. Misiunea isi propune sa identifice parteneri romani si oportunitati de afaceri in domenii de un larg interes reciproc.

UPDATE 3:

Asociatia Ivan Krevan a aplicat la Competitia intreprinderilor sociale NESsT 2011-2012.

In urma procesului de selectie, organizatia  a fost  aleasa sa participe in cadrul programului de dezvoltare a intreprinderilor sociale. 

Primul workshop din cadrul competitiei va avea loc in Bucuresti in perioada 6-7 decembrie. 

Reclame