Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, anunţă că începând de luni a intrat în greva foamei, cerând respectarea Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.

Teodor Maries: Sunt solidar cu copiii Eroilor Martiri din Decembrie 1989 precum şi cu luptătorii remarcaţi prin fapte deosebite în Revoluţia română. Eroii martiri şi luptătorii remarcaţi au fost în primele rânduri, asumându-şi toate riscurile pentru înlăturarea dictaturii şi cucerirea Libertăţii. Recunoştinţa nu are termen de expirare. Legea Recunoştinţei trebuie respectată.

Orice s-ar spune, acesti oameni au avut mai mult curaj decat altii. Şi datorita lor putem astazi sa scriem liber pe bloguri.

Personal nu sunt de acord cu „greva foamei”  Trebuie gasite alte forme de protest energice,  dar non-violente.

UPDATE:

           SCRISOARE  DESCHISA
       „pentru toti care isi doresc adevarul”

In Decembrie 1989 luptatorii anticomunisti au iesit la lupta riscandu-si viata, fapta pe care  multe milioane de romani nu au avut curajul sa o faca.

Sute de mii sau chiar milioane dintre confratii nostrii au participat la revolutia romana dar luptatorii din Timisoara si cei care ne-am ridicat in 21-22 Decembrie, in Bucuresti si in intreaga tara, ne-am confruntat cu adevarat, cu fortele regimului criminal comunist si am reusit prin sacrificii, sa inlaturam dictatura.

In timpul luptelor, unii dintre noi au devenit eroi, altii au fost retinuti si cateva mii raniti, alte mii au fost batute si schingiuite cu bestialitate ”zburand din ei suvoaie de sange” iar intre Sala Dalles si Universitate s-au format „balti de sange” in seara si noaptea, istoricului 21 Decembrie 1989.

Toate aceste oribile crime si atrocitati ce sunt incadrate la capitolul crime impotriva umanitatii, sunt condamnate de legislatia romaneasca, europeana precum si Carta drepturilor omului.

Pe cai legale, de 22 ani solicitam justitiei sa se faca dreptate victimelor din perioada revolutiei, stabilirea si pedepsirea vinovatilor si, despagubiri morale si materiale  pentru toti care au avut de suferit.

La ordin politic, de 22 ani asistam la o tergiversare nepermisa facuta cu mana justitiei romanesti, lucru condamnat de catre CEDO in acest an, intr-un dosar ce poarta amprenta Asociatiei „21 decembrie 1989”.

Magistratii ce au tergiversat instrumentarea acestui dosar, beneficiaza in acest moment de pensii si salarii de cel putin 10 ori mai mari decat gratitudinea ce se acorda revolutionarilor.Aproximativ aceleasi sume sunt platite de la bugetul statului, prin pensii si salarii, acelora care  au dat ordine si au tras in popor.

Exponentul numarul 1 si beneficiarul principal  a diversiunii incepute in seara de 22 Decembrie, Ion Iliescu,  incaseaza lunar sume identice.

Noi am luptat si luptam de la Revolutie si pana acum, pentru adevar, iar daca acesta ar fi fost stabilit, gratitudinea ce ne-a fost acordata de legiuitor ar fi fost recuperata inzecit de la calaii si jefuitorii poporului roman.

Revolutionarii nu se fac vinovati pentru ca adevarul nu a fost stabilit juridic.
Vinovatii principali pentru acest lucru sunt o mare parte a politicienilor din ultimii 22 de ani, multi dintre ei fosti activisti PCR precum si, din structurile ce au detinut arme de foc si ne-au reprimat in Decembrie 1989.

Vinovati sunt tot ei, pentru ca prin trafic de influenta, au facut legi ce au permis instigatorilor, criminalilor dar si complicii lor impostori, sa beneficieze de onoruri pe care nu le meritau.

Cerem intregii clase politice actuale, respectarea gratitudinii ce ne-a fost acordata si indreptarea de indata a erorilor legislative pentru  a-si spala rusinea ce planeaza asupra lor de atata timp, dar si pentru a se face in sfarsit dreptate ingerilor din Decembrie 1989 precum si, luptatorilor cu adevarat anticomunisti din intreaga tara.

Istoria trebuie scrisa cu onoare!
Bucuresti, 09.12.2011
Revolutionarii aflati in Greva Foamei
Membrii Asociatiei ”21 decembrie 1989”
Pentru conformitate,
Presedintele Asociatiei „21 decembrie 1989” – Teodor Maries

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.