Reiau un pasaj dintr-un articol anterior: In alta ordine de idei, le-as recomanda prietenilor mei liberali, sa nu se grabeasca atunci cand se refera la situatia din PNTCD. Victor Ciorbea nu este perfect,  dar este un om corect, un om cu suflet bun. Nu i-as dori presedintelui Crin Antonescu si prietenilor mei liberali sa treca prin ce trec taranistii acum, impreuna cu presedintele lor. Nu  le doresc prietenilor mei liberali sa fie nevoiti sa mearga vreodata pe sarma justitiei independente, pentru a-si recupera partidul.

Romania nu este, deocamdata, o tara normala in ceea ce priveste functionarea puterilor in stat. Victor Ciorbea incearca sa se descurce “romaneste” Alta varianta nu exista, pentru a iesi din blocajul politico-juridic. In lipsa clarificarii juridice, se poate discuta eventual, despre un PNTCD de tip ONG. O sa vina vremea, sper in curand,  cand o sa pot spune mai multe legat de aceasta tema. O sa spun mai multe, indiferent de faptul ca ma voi mai afla sau nu in PNTCD.

Este  important ca taranistii au reintrat in “gura lumii” dar,  sunt convins de faptul ca asta nu ajunge pentru a castiga increderea electoratului.

Situatia din PNTCD este prezentata foarte clar, in termeni sahisti, de colegul meu de la Bacau, Ioan Balan: Sa vedem nebunul (M) de pe tabla noastra, cum muta si daca pionul (C) are vreo sansa sa se transforme-n regina, sau… regina adversa il “mananca” si-l scoate definitiv din jocul politic! Provocarea e mare, noi jucam partida cu doar doua piese, mutate si alea dupa cum gandesc chibitii.

Sa ne ajute Dumnezeu sa depasim si acest moment!

Sah si mat? O sa vedem…in curand.

Reclame