Către

BNC   ale tuturor grupărilor din PNŢCD,

Organizaţia judeţeană Timiş a PNŢCD a urmărit cu interes toate eforturile care s-au făcut în ultimele două luni pentru a se ajunge la convocarea unui congres de unificare a tuturor grupărilor existente în acest moment în partid şi la relansarea PNŢCD pentru campaniile electorale din anul 2012.

PNŢCD Timiş consideră că numai unit PNŢCD va putea reprezenta o alternativă la actuala guvernare. De aceea am privit Acordul de reconciliere, semnat la 29 ianuarie 2011, ca un punct de plecare în realizarea acelui congres propus şi confirmat, prin semnăturile d-lor Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu şi vizat de către dl. Preşedinte de onoare Ion Diaconescu, a avea loc în data de 12 martie a.c. la Bucureşti.

În spiritul discuţiilor de la Sighet am sperat că toţi cei implicaţi vor continua pe această linie şi se vor depăşi toate problemele rămase de soluţionat. Am salutat toate întâlnirile zonale ale organizaţiilor judeţene şi am participat cu delegaţi la unele dintre ele, păstrându-ne constanţi în a acorda tot sprijinul acestui efort de reunificare.

Din relatările primite de la întâlnirile de la Bucureşti şi Predeal din 19 martie a.c. se desprinde voinţa majorităţii celor prezenţi de reunificare a partidului.

Spre surprinderea noastră, gruparea Pavelescu s-a indepărtat de la cele convenite la Sighet, nerespectând data propusă de dânşii pentru congresul de reunificare în 12 martie a.c. şi propunând o reunificare pornind de la bază spre vârf, proces care ar necesita un timp mai îndelungat şi o dată a congresului mult întârziată.

Ba mai mult s-a angajat în discuţii privind posibile alianţe cu alte formaţiuni politice, înainte de a se limpezi situaţia în partid.

Pentru a valorifica voinţa de unificare manifestată de cele mai multe organizaţii judeţene, în toate întâlnirile care au avut loc până în prezent, Biroul  Judeţean de Conducere Timiş al PNŢCD propune Birourilor Naţionale de Conducere ale tuturor grupărilor din partid convocarea Comitetelor Naţionale de Conducere în data de 16 aprilie, în şedinţă comună, având drept scop convocarea congresului de reunificare al PNŢCD în luna mai a.c.

Timişoara 22 martie 2011

Preşedinte PNŢCD  Timiş

Gheorghe  Ciuhandu

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 

Reclame