Sambata, 12 martie 2011,  Victor Ciorbea s-a intalnit la Iasi     cu reprezentantii  organizatiilor PNTCD din Moldova.

Dupa intalnirile avute cu liderii national-taranisti din Ardeal, Banat si Moldova, se poate spune ca Victor Ciorbea a reusit intr-un timp foarte scurt sa creeze in jurul sau  un curent favorabil reunificarii partidului.

In perioada urmatoare, intalniri similare vor avea loc in Muntenia, Oltenia si Dobrogea.

Fara sa am la indemana un sondaj de opinie,  pot sa afirm ca Victor Ciorbea este acceptat de majoritatea taranistilor  si de ce nu,  este vazut ca fiind o solutie buna pentru PNTCD de catre electoratul partidului.

Cu toate neajunsurile guvernarii CDR, Victor Ciorbea poate sa aduca in fata oamenilor si lucrurile bune care s-au intamplat in perioada 1996-2000. Daca noi, national-taranistii ramasi in partid, avem de gand sa criticam guvernarea CDR, netinand cont de conditiile socio-economice de la acea vreme, atunci ne meritam soarta.

Victor Ciorbea se bucura de un inalt grad de notorietate si este perceput in public ca fiind un  om cinstit. Este adevarat ca aceasta calitate nu este apreciata indeajuns, deocamdata. Iuliu Maniu spunea: intre un hoţ fără caracter, dar priceput şi intre un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri.

In mod cert,  la  Congresul Extraordinar,  il voi sustine pe Victor Ciorbea pentru functia de presedinte al PNTCD.

UPDATE: Eugen Moiescu: “Partidul suntem noi. Si cand spun “noi”, ma refer atat la dumneavoastra, cei alesi in functii de partid alaturi de mine, cat si la cei multi, pana la ultimul simpatizant. Am mai auzit in trecut expresii de genulacolo unde este x sau y este partidul. Fals.”

Marian Petre Milut si Aurelian Pavelescu, propun un proiect de alianta cu UNPR .

Dan Obersterescu-presedinte PNTCD Caras Severin: ”In urma participarii de ieri, 19 martie 2011, la Sediul PNTCD Sector 3 si, apoi, la Sediul central putem spune ca nu mai exista grupari sau aripi in partid ci doua coloane ale PNTCD si un partid nou, Partidul National Taranist (care rimeaza cu turist).

Surpriza de la sediul central s-a dorit a fi prezenta domnului Marian Petre Milut ca sustinator al partidului. Domnia sa nu mai este nici macar membru PNTCD. Asa ca afirmatiile despre resuscitarea sau dorinta de a reveni in partid, dupa cate au inteles alti colegi, nu sunt adevarate. Problema nu a fost venirea domniei sale in sediul central la a carui reabilitare si intretinere a contribuit din plin, ci proiectul pe care il propune. Argumentele despre sustinerea lui Traian Basescu in campania prezidentiala nu m-au convins. Acesta a fost un esec al politicii domniei sale. A fost o eroare. A gresi este omeneste, dar a persista in eroare este cu totul altceva. Sa ma explic. Propunerea domnului Milut de ieri a fost sa mergem in alianta cu UNPR la alegerile din 2012. Pentru PNTCD este sinucidere curata un asemenea proiect. Este ca si cum am sari din lac in put. Chiar daca ar aduce beneficii pe termen scurt, desi eu ma indoiesc si de acest lucru, pe termen mediu si lung PNTCD ar avea de suferit. Aceasta este de fapt COLOANA V-a din PNTCD, mana invizibila a sefului de la Cotroceni.

La o asemenea propunere au existat destule obiectii indreptatite. La fel s-au pus in discutie problemele recente ale partidului – Acordul Ciorbea-Pavelescu hotararile de la Sighet etc – dar cel mai important lucru, Congresul de reunificare. Pornind de la intelegeri scrise de la tot ceea ce ar fi mai bine pentru partid –  convocarea statutara a unui congres – o parte din cei prezenti si in primul rand seniorii partidului am sustinut congresul de unificare, convocarea CNC-urilor reunite in 2 -3 saptamani (la propunerea domnului Victor Ciorbea). Cei care au fost de acord cu aceste lucruri consider ca reprezinta COLOANA VERTEBRALA A PNTCD.

Daca este sa discutam despre presedintii PNTCD, strict juridic nu mai avem nici unul. Si din acest motiv se impune un congres de reunificare. Avem insa un presedinte moral al partidului – Victor Ciorbea. Pana nu demult a fost bun si pentru altii. Acum a cazut in dizgratie. Oare de ce?”

Multe nu ar mai fi de adaugat. Precizez totusi ca prietenii domnului Moiescu au “botezat” pagina de internet pe care incearca sa-l promoveze, ca fiind a Partidului National Taranist !?. Au corectat titlul la observatia mea. In plus, din declaratia-mesaj, exprimata de domnul Moiescu, reiese faptul ca nu are absolut nimic in comun cu PNTCD. Repet, orice s-ar spune, PNŢCD este acolo unde se regăsesc simbolurile sale: Ion Diaconescu, Gabriel Ţepelea, Nicolae Ionescu Galbeni, surorile Coposu, Radu Sârbu, Gheorghe Ciuhandu, Ion Caramitru, Alexandru Herlea, toţi Seniorii şi veteranii partidului. Nu pot sa nu fiu de acord cu domnul   Dan Obersterescu, atunci cand spune ca acesti oameni reprezinta COLOANA VERTEBRALA A PNTCD, iar Victor Ciorbea, ca  le place unora sau nu, este la ora actuala, presedintele moral al partidului.

Lupta cu fortele ostile PNTCD este inegala. De observat ca,  atat oamenii lui Eugen Moiescu cat si cei ai lui Aurelian Pavelescu, de fapt oamenii lui Marian Petre Milut, continua sa-l sustina  pe Traian Basescu. Sunt convins insa ca taranistii veritabili vor gasi calea de iesire din „blocaj”.

Reclame