Sambata 5 martie 2011, la Alba Iulia, a avut loc reuniunea liderilor national-taranisti din Ardeal si Banat. Reuniunea a avut loc la initiativa liderilor din judetul Alba si a fost prezidata de Victor Ciorbea.

In cadrul dezbaterilor au fost luate in discutie variantele de iesire a partidului din blocajul politico-juridic, in vederea participarii la alegerile din 2012.

Toti liderii prezenti au exclus orice fel de intelegere electorala cu PDL, tinand cont de dezastrul in care a adus tara guvernarea Basescu-Boc si luand in considerare actiunile desfasurate de-a lungul timpului de FSN-PD-PDL, actiuni menite sa duca la distrugerea PNTCD.

S-a constatat  faptul ca in ciuda declaratiilor publice de reconcilere facute la Sighet,  liderii „factiunilor”  taraniste s-au razgandit si nu l-au mai sprijinit pe Victor Ciorbea in actiunea de organizare a unui Congres de Unificare.

Avand in vedere acest aspect, liderii national-taranisti prezenti la Alba Iulia, l-au mandatat pe Victor Ciorbea sa intreprinda urmatoarele actiuni:

– Continuarea dialogului cu liderii factiunilor taraniste in vederea convocarii forurilor de conducere reunite, care sa decida organizarea in cel mai scurt timp a unui Congres de Unificare.

– Formularea si depunerea la Tribunalul Bucuresti, a unor contestatii avand ca obiect   „Congresul” organizat de Eugen Moiescu si solicitarea de modificare a Statutului PNTCD, depusa de Aurelian Pavelescu. Contestatiile urmeaza sa fie semnate de liderii judeteni.
– Continuarea proceselor aflate pe rolul instantelor, avand ca obiect litigiile dintre PNTCD-Radu Sarbu si Aurelian Pavelescu. Mandatul de reprezentare urmand sa fie semnat de Radu Sarbu.

Toate actiunile din justitie urmeaza sa fie solutionate amiabil, in conditiile prevazute de Codul civil, in momentul  perfectarii unei intelegeri ferme, privind organizarea Congresului de Unificare.

Ca varianta de rezerva, in cazul mentinerii blocajului politico-juridic, Victor Ciorbea a fost mandatat sa intocmeasca un proiect de constituire a unei Platforme National Taraniste (PNT) care sa se asocieze cu PNL, in vederea participarii la alegeri, in baza unui protocol prevazut de Legea partidelor politice.

Sa speram ca…
Ploaia care va veni
Le va potopï pe toate.
Iar taranistii vor reveni acolo unde merita si unde trebuie sa revina, pe prima scena a politicii romanesti

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Anunțuri