Am prevazut atunci cand am scris articolul „Pacea de la Sighet” ca procesul de unificare a PNTCD va fi foarte dificil. Recunosc ca am subestimat forta reminescentelor securisto-comunistoide, care fac tot ce este posibil sa impiedice revenirea PNTCD in prim-planul politicii romanesti, urmarind plasarea partidului, prin tot felul de strategii dubioase,  in zona de influenta a PDL. A nu se intelege ca as dori plasarea PNTCD in zona de influenta a USL. Este clar ca nicio formaţiune politică nu doreşte cu adevărat revenirea PNŢCD in prim-planul vieţii politice din România.

In actualul context economic si politic din Romania, PNTCD merita si  trebuie,  sa revina pe prima scena a politicii romanesti. Toată lumea vede ce se întămplă acum pe scena politică a tarii: incompetenta, minciuna, coruptie, cu grave consecinte asupra natiei – saracie, mizerie sociala, insecuritate publica, emigrare. Astăzi nu se mai poate da vina pe ţărănişti. In ultimii 10 ani, PNŢCD a fost marginalizat, izolat, discreditat, iar situatia tarii s-a inrautatit.

Sunt stupefiat de atitudinea unor lideri din PNTCD care isi incalca promisiunile publice fara  nicio retinere. Proverbiala cinste a lui Victor Ciorbea este luata in deradere si i se pun piedici inimaginabile in incercarea sa de  a readuce partidul in lupta politica adevarata, lupta cu adversarii politici.

Sper ca  pana la urma, taranistii veritabili vor invinge si vor readuce partidul acolo unde merita, pe prima scena a politicii romanesti.

“Nu mor caii cand vor cainii” asta trebuie sa tina minte dusmanii partidului, oriunde s-ar afla, fie in interiorul partidului fie in exterior. In curand o sa simta forta politica a national-taranistilor grupati in jurul lui Victor Ciorbea.

UPDATE : Maine, 5 martie 2011, la Alba Iulia, liderii taranistilor din Ardeal si nu numai, se vor intalni cu Victor Ciorbea. In cadrul acestei intalniri vor  fi discutate solutiile  de iesire din blocajul politico-juridic.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.