Nu cred ca trebuie neaparat, sa citesti legi, regulamente, contracte-cadru si alte asemenea, ca sa-ti dai seama ca anumite lucruri trebuie sa le faci din bun-simt.

Aflu cu stupoare de la colegul meu Ghita Hojda, consilier local PNTCD, in Moisei, Maramures, ca o doctorita de familie din Borsa, a refuzat sa intocmeasca documentele de deces pentru un om, numai pentru faptul ca, vineri 25 februarie 2011, la ora 18, 00, nu mai era in timpul  programului de lucru. Asa stand lucrurile, familia indoliata a fost nevoita sa transporte decedatul la morga spitalului din Borsa si sa astepte intoarcerea doctoritei din weekend.

Probabil ca in optica doctoritei, cetateanul este bun atata timp cat ii „umple”  lista de asigurati pe baza careia incaseaza sume destul de consistente de la CAS. Daca omul are de gand  „sa paraseasca definitiv si irevocabil”  lista de pacienti, urmasii n-au decat sa aibe rabdare si sa astepte cateva zile, documentele de iesire din „inventar”. Si uite asa pacientii ajung simple obiecte, numere abstracte, care sunt abandonate atunci cand nu mai sunt de folos.

Gogota este numele sufletului de crestin plecat in vesnicie, la varsta de 70 de ani, iar doctorita „fara suflet”  se numeste Campean.

Reclame