„Pacea de la Sighet” nu mai este doar un titlu de articol. In cadrul intalnirii de la Sighet, taranistii au decis organizarea unui Congres de Unificare, in data de 12 martie 2011.

Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu, au fost mandatati sa propuna Congresului extraordinar, o motiune unificatoare, care sa cuprinda liderii marcanti ai partidului dar si personalitati din societatea civila care si-au exprimat dorinta de a se inscrie in PNTCD.


Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu, nu au o misiune usoara. „Pacea de la Sighet”  trebuie consolidata intr-un timp foarte scurt. Sunt convins ca atat Victor Ciorbea cat si Aurelian Pavelescu, au capacitatea de a definitiva  procesul de unificare a partidului, in baza acordului  aprobat  inclusiv de presedintele de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu.

Liderii  PNTCD de la nivel central si de la nivel judetean, prezenti la Sighet, au demonstrat  ca pot sa ingroape securea razboiului intern, fiind hotarati mai mult ca oricand sa reintre in lupta politica adevarata, lupta cu adversarii politici. La Sighet, am vazut strangandu-si mainile, oameni care pana mai ieri erau intr-un razboi total. Au demonstrat ca se poate trece peste orgoliile personale si peste interesele marunte. Radu Sarbu, presedintele PNTCD, prin faptul ca a  renuntat la functie, facand astfel posibila gasirea solutiei care sa duca la iesirea partidului din blocajul politico-juridic, a demonstrat inca odata ca este un democrat pur sange. Personal sunt mandru ca am facut parte din echipa domniei sale.

Dupa „Pacea de la Sighet” dusmanii PNTCD care credeau ca partidul a disparut, s-ar putea sa aibe surprize foarte mari .

 

UPDATE: Comisia de organizare a Congresului Extraordinar de Unificare a PNTCD, a transmis organizatiilor judetene, norma de reprezentare la Congresul din 12 martie 2011. „Motiunea unificatoare” este in curs de definitivare.

Asa cum am prevazut, Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu, nu au o misiune usoara. Armonizarea „curentelor” din partid este dificila. Sunt convins ca pana la urma, vointa majoritatii covarsitoare a taranistilor de a reunifica partidul va fi respectata.

PNTCD, face pasi mici dar siguri spre iesirea din blocajul politico-juridic. Nu este timp pentru amanari. Partidul trebuie sa reintre rapid in lupta politica adevarata, lupta cu adversarii politici.

UPDATE 2 Am prevazut atunci cand am scris articolul ca procesul de unificare a PNTCD va fi foarte dificil. Recunosc ca am subestimat forta reminescentelor securisto-comunistoide, care fac tot ce este posibil sa impiedice revenirea PNTCD in prim-planul politicii romanesti, urmarind plasarea partidului, prin tot felul de strategii dubioase,  in zona de influenta a PDL. A nu se intelege ca as dori plasarea PNTCD in zona de influenta a USL. Este clar ca nicio formaţiune politică nu doreşte cu adevărat revenirea PNŢCD in prim-planul vieţii politice din România.

Sunt stupefiat de atitudinea unor lideri din PNTCD care isi incalca promisiunile publice fara  fara nicio retinere. Proverbiala cinste a lui Victor Ciorbea este luata in deradere si i se pun piedici inimaginabile in incercarea sa de  a readuce partidul in lupta politica adevarata, lupta cu adversarii politici.

Sper ca  pana la urma, taranistii veritabili vor invinge si vor readuce partidul acolo unde merita, pe prima scena a politicii romanesti.

„Nu mor caii cand vor cainii” asta trebuie sa tina minte dusmanii partidului, oriunde s-ar afla, fie in interiorul partidului fie in exterior. In curand o sa simta forta politica a national-taranistilor grupati in jurul lui Victor Ciorbea.

UPDATE 3: In data de 18.02.2011 a avut loc la sediul central Biroul National de Conducere al partidului, prezidat de Presedinte PNTCD Aurelian Pavelescu. Au participat ca invitati domnii Victor Ciorbea si Radu Sarbu.

BNC a luat urmatoarele Hotarari:

1)    Amanarea Congresului Extraordinar al partidului prevazut pentru data de 12.03.2011, motivata de faptul ca nu au fost realizate procedurile statutare obligatorii, un astfel de Congres nefiind reprezentativ. Domnii Victor Ciorbea si Radu Sarbu au fost, de principiu, de acord, asupra necesitatii amanarii.

2)    BNC a hotarat ca pana la data de 30 aprilie 2011 sa fie rezolvate problemele in Organizatiile Judetene, acolo unde acestea exista, in cadru statutar, in asa fel incat Congresul partidului sa fie unul reprezentativ. Data organizarii Congresului va fi stabilita dupa 30 aprilie 2011 de forurile statutare ale partidului.

3)     Fata de initiativa Referendumului pentru revenirea la Monarhia Constitutionala, care a fost adoptata in afara cadrului statutar la Sighet, in 04 februarie 2011, BNC a hotarat ca PNTCD respinge categoric aceasta initiativa. BNC a luat aceasta hotarare si in urma consultarilor care au avut loc in data de 10 februarie 2011 la Palatul Elisabeta, intre Altetele Sale Regale si Presedintele PNTCD, insotit de Presedintele Asociatiei “Regele Mihai”. Motivele respingerii Referendumului sunt urmatoarele: a) Majestatea Sa, Regele Mihai, a fost alungat din tara prin violenta, fara consultarea poporului roman, PNTCD nerecunoscand actiunile samavolnice ale regimului comunist si post-comunist; b) Populatia a fost dezinformata si manipulata atat in perioada comunista, cat si post-comunista, cu privire la adevarul despre Casa Regala, iar mediile de informare nu pot garanta in prezent o corecta informare a opiniei publice; c) Votul a fost masiv falsificat la toate scrutinele care au avut loc din 1990 pana in prezent, pericolul falsificarii unui astfel de Referendum fiind de neinlaturat. Esecul unui Referendum, care ar putea fi regizat chiar de fortele ostile, post-comuniste, ar compromite irevocabil sansa revenirii la Monarhia Constitutionala; c) PNTCD nu accepta transformarea chestiunii monarhice in moneda electorala de catre persoane interesate, in preajma alegerilor, cu riscul compromiterii institutiei monarhice, o astfel de actiune fiind profund imorala; d) PNTCD sustine Monarhia Constitutionala in mod ferm, ca principala solutie pentru salvgardarea natiunii, intr-un proiect politic si civic responsabil. Promovarea unei dezbateri publice si realizarea in cel mai scurt timp a unui climat politic favorabil, intern si international, sunt conditii esentiale pentru revenirea la Monarhia Constitutionala; e) In cursul lunii mai a.c. va avea loc la Bucuresti o intalnire intre Majestatea Sa, Regele Mihai I, si Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.

4)    BNC al PNTCD solicita tuturor Organizatiilor si membrilor partidului respectarea hotararilor forurilor de conducere statutare, in vederea reconcilierii interne si in scopul salvarii morale a partidului, prin actiuni politice responsabile.

PRESEDINTE PNTCD,

Aurelian Pavelescu

Radu Sarbu arata intr-un comunicat transmis pe forumul membrilor PNTCD ca desi a fost prezent la intalnire,  nici el nici Victor Ciorbea nu au participat la dezbaterile si hotararile care s-au luat.


Reclame