Foto: Informatia Zilei, Conferinta de presa comuna PNL-PNTCD

Alte vremuri … Cristian Anghel, Gheorghe Siman, Ion Beuca

Astazi mi-am dat seama ca diferenta dintre  Cristian Anghel si noul lider al PNL Maramures, Radu Stef, este comparabila cu distanta dintre Salsig si Poienile de sub Munte.

Sambata, 16 octombrie 2010, conducerea PNTCD Maramures a onorat invitatia liberalilor maramureseni de a participa la deschiderea lucrarilor Conferintei judetene de alegeri. Pentru a  da respectul cuvenit “fratilor nostri” liberali, delegatia taranista a fost compusa din: Gheorghe Siman, presedinte PNTCD Maramures, Valentin Pacurar, vicepresedinte si subsemnatul.

In holul Teatrului din Baia Mare, am fost primiti de senatorul  PNL, Liviu Titus Pasca si am fost „dotati” cu ecusoane de invitati. Cu pretioasele ecusoane  agatate la gat, ne-am apropiat de usa de la intrare pazita de bodyguarzi, baieti de treaba de altfel, care urmareau ca fiecare persoana sa poarte ecusonul primit.  La vederea noastra, la usa de la intrare a aparut brusc, Radu Stef, presedintele interimar si candidat pentru sefia PNL Maramures. Inlocuind bodyguarzii, ne-a comunicat pe un ton nervos ca nu putem intra in sala, fiind suficienta prezenta a unui singur reprezentant al PNTCD.

Recunosc ca eu “meritam” un astfel de comportament de “gentleman” din partea zelosului presedinte, deoarece eram  perceput ca simpatizant al contracandidatului sau, deputatul Pavel Horj. Baiul este ca din  cauza mea a avut “de suferit” si vicepresedintele Valentin Pacurar, respectabil om de afaceri din municipiul Baia Mare.

Am prea multi oameni in PNL Maramures  pe care ii respect si nu voi strica prietenia cu acestia numai pentru faptul ca noul lor lider  a dat dovada de o ospitalitate de tip „nord-corean”

Nu stiu cu cata atentie citeste domnul Stef presa locala. Daca ar fi facut-o, ar fi aflat ca in niciun caz nu prezint  un “pericol”  pentru PNL Maramures. Daca domnul Stef ar fi participat  la mitingul din noiembrie 2009, la care a fost prezent  Crin Antonescu  si alti 2500 de liberali si taranisti, probabil  si-ar fi amintit ca la acel miting am luat cuvantul si am prezentat mesajul PNTCD.

Din partea mea, noul lider al liberalilor maramureseni poate sa-si elimine din partid toti adversarii, sa indeparteze potentialii aliati politici,  sa se inchida pe dinauntru  in sediul PNL Maramures   si sa  „inghita”  cheia de la usa.

Daca liberalii maramureseni vor adopta stilul „deschis” de a face politica, al noului lor lider, in scurt timp vor ajunge in sondaje sub nivelul PNTCD,  iar taranistii se vor gandi serios daca o alianta cu liberalii nu i-ar dezavantaja.

Era sa uit, in timp ce vajnicul lider Radu Stef  „apara”  valorile liberale de  „invazia”  taranistilor, comunistii de la PSD amenajau in Sala in care se desfasura Congresul, o loja pentru bloggerii care doreau sa asiste la lucrari.