Stiu ca cititorii blogului se vor intreba de ce ma intereseaza viata  interna a PNL, din moment ce PNTCD are probleme destule. Este adevarat ca taranistii trec printr-o perioada dificila. In decursul istoriei acest partid a avut destule perioade dificile dar a supravietuit. Sunt convins ca PNTCD isi va reveni curand si va conta in ecuatia politica a judetului Maramures si nu numai.

Crin Antonescu, presedintele PNL a sustinut ca este „frate cu taranistii” iar  eu sustin ca liberalii si taranistii sunt „condamnati”  la colaborare. La cum se comporta guvernantii actuali,  prevad inca de pe acum  sloganul  electoral ce va fi scandat in 2012  sau poate mai devreme ” Liberali si taranisti, dati-i jos pe PDL-isti”

In Maramures, colaborarea dintre liberali si taranisti  poate naste o forta politica capabila sa abordeze cu succes viitoarele campanii electorale. Pentru a reusi, liberalii si taranistii  trebuie sa  ”scoata  la bataie”  cei mai buni oameni dispusi sa intre in aceasta batalie cruciala pentru viitorul judetului Maramures si viitorul democratic al Romaniei.

Plecarea lui Cristian Anghel a generat probleme destul de mari si in PNL Maramures. Pe 16 octombrie 2010, in cadrul Adunarii Generale de Alegeri, liberalii maramureseni isi vor  alege un nou lider judetean. Nu cunosc lista finala a candidatilor la presedintia PNL Maramures dar stiu ca in randul  liberalilor maramureseni  sunt destui oameni valorosi, capabili sa conduca Organizatia judeteana.

In cercurile liberale se discuta despre candidatura deputatului Pavel Horj. Dupa parerea mea, Pavel Horj, poate fi o solutie buna pentru liberalii maramureseni. Este cel mai activ parlamentar maramuresean, chiar daca PNL se afla in opozitie. Politica adevarata nu se face numai la televizor, in birouri sau in sedintele de partid. Un lider politic adevarat trebuie sa fie prezent cat mai mult timp in mijlocul oamenilor, a organizatiilor locale. Cristian Anghel stia foarte bine acest lucru. Pavel Horj este un politician tanar, capabil sa „bata” localitatile judetului Maramures la fel ca si Cristian Anghel.

In noiembrie 2009, Crin Antonescu  si-a incheiat discursul de la Baia Mare cu un apel la amintirea lui Corneliu CoposuNu suntem o tara de orfani, nu suntem oameni a caror memorie a fost spalata. Noi nu suntem urmasii lui Traian Basescu. Suntem urmasii celor care au cazut in munti neacceptand tirania, colectivizarea si umilinta comunista, suntem urmasii unui om cum a fost Corneliu Coposu”

Sunt convins ca liberalii si taranistii maramureseni nu au  uitat acest apel rostit de presedintele PNL.

Doresc mult succes lucrarilor Adunarii Generale de alegeri a PNL Maramures.

UPDATE: Deputatul Pavel Horj s-a inscris oficial in cursa pentru castigarea presedintiei PNL Maramures. Pentru a-si prezenta oferta politica, asa cum am prevazut,  Pavel Horj a inceput sa „bata” de la un capat la altul, localitatile judetului Maramures. Mai mult ca sigur, in cursa se va inscrie si avocatul Radu Stef, actualul presedinte interimar al PNL Maramures.

Foto: emaramures