Referitor la nenorocirea de la Maternitatea Giulesti, unde 11 copilasi au fost arsi de vii,  Cseke Attila a rostit si urmatoarea fraza „Ieri s-a demonstrat că putem să ne facem datoria”. Stupefianta declaratie. Demisia ministrului ar fi un gest normal, mai mult, cred ca Cseke Attila ar trebui sa ceara pensionarea sa pe motive medicale. Este posibil insa ca vocabularul domnului Cseke Attila sa fie foarte sarac, acest fapt explicand enormitatea debitata. In acest caz i-as recomanda sa-si angajeze purtator de cuvant de  nationalitate romana.

Precizez ca in niciun caz nu sunt nationalist. Nici eu nu sunt de nationalitate romana, dar inainte de a ma exprima in public, analizez ce am de gand sa scriu sau sa scot pe gura. Recunosc, gresesc in exprimare de foarte multe ori, dar…eu sunt blogger, nu ministru.

Este posibil ca tragedia de la Maternitatea Giulesti sa aibe una sau mai multe din urmatoarele cauze:

  1. Defectiune tehnica la instalatiile electrice, cauzata de proasta executie a lucrarilor. Sunt cunoscute matrapazlacurile din licitatiile publice, in care tot felul de cioflingari necalificati castiga lucrarile de reabilitare a spatiilor sanitare.
  2. Subdimensionarea numarului de personal medical cu pregatire medie si a celui de intretinere, asta in timp ce ministerele si agentiile guvernamentale sunt populate cu tot felul de japite imbracate sumar care pregatesc cafeaua grasilor din birouri.
  3. Lipsa de la program a personalului medical insarcinat cu supravegherea bebelusilor. Se spune ca de la declansarea incendiului si pana la interventia efectiva pentru salvarea copilasilor ar fi trecut foarte mult timp. In momentul in care s-a incercat intrarea in salonul in care se aflau copilasii, clanta de la usa era fierbinte. Va imaginati ce temperatura era in incapere. Daca asa s-au intamplat lucrurile, atunci copilasii au fost lasati fara supraveghere nepermis de mult. Cunosc destule asistente care  se cred buricul spitalelor si se plimba pe holuri de parca ar fi la parada modei.

Evident ca m-am saturat de Boc, de Basescu, aproape ca m-am saturat si de Romania. As dori ca acest regim sa plece din politica pentru totdeauna,  dar primul care trebuie sa plece acasa, daca se poate astazi, este ministrul sanatatii, Cseke Attila.

Dumnezeu sa le dea putere parintilor, sa treaca peste aceasta suferinta, cauzata de pierderea celor mai scumpe fiinte, iar copiilor  ramasi  in viata sa le dea multa sanatate.

Reclame