Foto: Mihai Pistin

Mare Sarbatoare la Repedea, Maramures. Inimosul primar al comunei ma invita sa iau cuvantul, in fata unui numar impresionat de oameni adunati de pe  toata Valea Ruscovei. Dupa  salutul de rigoare adresat asistentei, ca de obicei  nu pot sa ma abtin si rostesc de la microfon urmatoarea fraza: Domnule senator PDL, Gheorghe Mihai Barlea, tin sa va anunt ca  pe  6 decembrie 2009,  electoratul de pe Valea Ruscovei a votat bine !,  33% cu Traian Basescu”

Multimea adunata la Festival a inteles despre ce este vorba si a aplaudat frenetic iar reactiile politicienilor aflati pe scena au  fost urmatoarele (click pe imagine pentru a o mari, priviti de la stanga la dreapta):

Prietenul meu Tudic Pavel, primarul liberal al comunei Repedea, se „stramba” puternic, gandindu-se la faptul ca i-am „politizat” Festivalul. Asta pe fata. In sinea lui se gandeste ca bine le-am zis.

PDL-istul Grigore Stet, in anul 2000, candidat CDR, pentru functia de primar al municipiului Sighet, actualmente consilier parlamentar, priveste in zare gandindu-se  probabil la revenirea in noul CDR.

Senatorul PDL, Gheorghe Mihai Barlea, fost prefect taranist, lasa  capul in jos. Prietenii mei  din PNTCD stiu de ce.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, liberalul Emil  Marinescu, scoate pieptul in fata si se bucura ca l-am „intepat” pe senator.

Pe primarul comunei Ruscova, liberalul Ioan Turcin, il pufneste rasul, dar se abtine la timp, gandindu-se ca totusi,  fondurile depind de pixul presedintelui Consiliului Judetean, PDL-istul Mircea Man.

Consilierul judetean PNL, Gheorghe Coman, pastreaza un ” moment de reculegere”  in memoria Guvernului Boc.

Viceprimarul comunei Repedea, liberalul Pavel Bejera, nu-i vede prea bine pe PDL-isti din cauza…ochelarilor de soare.

In sfarsit, ultimul din dreapta, Ioan Holdis, viceprimarul PDL al comunei Poienile de sub Munte, pur si simplu nici nu vrea sa auda ce-am spus si… inchide ochii.

Cam asta a fost, in acest an,  la Festivalul Narciselor…politizate.

Dincolo de gluma, Festivalul Narciselor a fost o manifestare reusita. Efortul organizatorilor, al primarului comunei, al Consiliului local nu a fost zadarnic. Oamenii s-au mai destins putin in aceste vremuri deosebit de tensionate.

Anunțuri