Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, condamnarea la inchisoare a primarului municipiului Baia Mare, Cristian Anghel.

Recunosc ca vestea condamnarii  m-a descumpanit.  In ultimii ani am colaborat foarte bine cu liderul PNL Maramures, Cristian Anghel.

Intr-un stat de drept este normal sa nu comentezi hotararile judecatoresti. Si totusi, din moment ce  Cristian Anghel,  a fost judecat de către Judecătoria Baia Mare şi Tribunalul Maramureş si a fost gasit nevinovat, iar Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, consider ca poti sa-ti pui niste intrebari cu privire la diferentele majore de interpretare a cazului de catre magistrati. Personal,  am incredere totala in Justitia Divina si mai putin in cea pamanteasca.

Consiliul local Baia Mare, in sedinta convocata de urgenta, a votat in unanimitate, proiectul de hotarare privind cererea de amanare, cu cel putin 60 de zile,  a executarii pedepsei cu inchisoarea la care a fost condamnat primarul Cristian Anghel. Solicitarea este legala si absolut normala din moment ce edilul municipiului Baia Mare trebuie  sa realizeze operatiunile  administrative de predare-primire a activitatii de gestiune curenta, aferenta atributiilor ce deriva din calitatea de primar, functie pe care a detinut-o neintrerupt timp de 17 ani.

Cristian Anghel are dreptul sa uzeze  si de caile extraordinare de atac, ca doar suntem intr-un stat ce se pretinde a fi de drept.

 

Reclame