„PSD isi asuma trecutul, fara patimi, si isi construieste viitorul fara a fi tributarul vreunui complex istoric. Etichetele si acuzatiile menite sa lase impresia unei culpe morale si colective legate de comunism sau de mineriade sunt mincinoase si trebuie combatute in mod energic. In acest sens, PSD doreste aflarea adevarului despre Revolutie si despre mineriade. Sunt trei rani ale trecutului, pe care a venit vremea sa le vindecam. Vom face acest lucru prin dialog, nu prin executii politice. PSD se va disocia de orice membru a carui culpa va fi dovedita in Justitie si nu insinuata in campaniile de defaimare declansate de adversarii politici „

Pasajul de mai sus este scris in Proiectul politic intitulat  ” Impreuna spre viitor”,  proiect cu care Mircea Geoana va candida la Congresul PSD.

Va vine sa credeti ?. Mircea  Geoana propune ca PSD sa-si asume condamnarea comunismului si considera ca trebuie aflat adevarul despre Revolutie si mineriade.

Atentie ! nu este vorba de abordari teoretice,   gen Traian Basescu.  Mircea Geoana vorbeste de  „disocierea de orice membru a carui culpa va fi dovedita in Justitie „.

Mircea Geoana reafirma, pe aceasta cale, ca PSD respecta actul reconcilierii nationale semnat la Timisoara.

Se pare ca proiectul lui Mircea Geoana,  produce efecte  inainte de a fi votat de Congresul PSD: Ion Iliescu a anuntat ca se va retrage din toate functiile detinute in partid.

Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa vorbesc de bine PSD-ul. Uite ca acum trebuie sa o fac. Mircea Geoana are ceva sange in instalatie,  iar eticheta ce i-a fost aplicata de Ion Iliescu,  incepe sa nu se justifice.

Orice s-ar spune, PSD-ul la ora actuala este un partid democratic. Lupta pentru putere in PSD este deschisa si acerba. Nu acelasi lucru se poate spune despre PDL, de exemplu.

Nu stiu ce se va intampla la Congresul PSD,  dar nu ascund faptul ca mi-as dori ca Mircea Geoana sa castige. Daca acest lucru se va intampla, îi voi considera pe PSD-isti adversari, nu dusmani politici.

Anunțuri