Emil Boc, fost activist al  Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania, vrea neaparat sa-l  schimbe pe Marius Oprea, din functia de  presedinte al  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. 

In cazul Marius Oprea, nu cred ca este vorba de aplicarea algoritmului politic. Se urmareste in mod clar indepartarea acestui om care dezgroapa mortii comunismului la propriu.

Marius Oprea a inceput sa deranjeze. Acest om nu s-a rezumat la condamnarea formala a comunismului, la fel cum a facut-o „anticomunistul” Traian Basescu, consiliat de Vladimir Tismaneanu,  alt „anticomunist” de catifea. 

Marius Oprea a ajuns cu investigatiile  la calaii comunisti. A formulat plangeri penale concrete impotriva unor tortionari securisti. A cerut reducerea pensiilor securistilor.

Important este faptul ca Marius Oprea nu se lasa intimidat,  fiind sustinut de personalitati marcante din tara si strainatate.

In goana nebuna dupa functii, PDL-istii sunt liberi sa schimbe si groparii de la cimitire sau sa numeasca prefect UDMR in judetul Olt,  dar  trebuie sa-l lase in pace pe Marius Oprea.