In cadrul unei convorbiri telefonice  avute cu unul    dintre liderii taranistilor maramureseni, Victor Ciorbea a dat de inteles ca urmeaza sa infiinteze un nou partid politic  de orientare ecologista.  Anuntul public privind constituirea noului partid urmeaza sa fie facut in curand.

Victor Ciorbea nu a negat faptul ca se asteapta sa fie urmat in demersul sau de lideri taranisti care fac parte din „aripa Sarbu” a PNTCD. De asemenea, Victor Ciorbea  crede ca va fi sprijinit de personalitati, care pana in prezent, nu au fost implicate in politica. 

In luna martie a anului trecut am participat, alaturi de alti lideri taranisti maramureseni, la o intalnire informala cu Victor Ciorbea. La acea intalnire, Victor Ciorbea a spus ca, pentru a avea succes, un partid politic are nevoie de oameni, de  bani si trebuie „sa aibe in spate”  macar  o frantura din „servicii”.

Se pare ca bani a gasit iar  „sprijinul serviciilor”  nu am de unde sa stiu daca il are. Cu oamenii  pentru noul partid,  va fi mult mai greu decat isi imagineaza. In jurul lui Radu Sarbu,  s-au grupat taranistii veritabili, oameni verticali cu convingeri solide. Ma indoiesc de faptul ca vreunul il va urma pe Victor Ciorbea. Mai ramane   sa apeleze la oportunistii din partide sau la asa zisii independenti. Acestia nu  vor ezita niciun moment sa toace banii alocati de SOV pentru constituirea noului partid. Ma indoiesc insa ca astfel de oameni o sa-l ajute pe Victor Ciorbea sa promoveze noua constructie politica. 

Victor Ciorbea  era asteptat  sa se alature taranistilor veritabili in actiunea de revigorare a PNTCD. A ales alt drum. Vom trai si vom vedea daca este drumul cel bun.

Pe data de  6 februarie 2010, Victor Ciorbea este invitat la Sighetu Marmatiei, pentru a participa la manifestarile prilejuite de comemorarea a 57 de ani de la trecerea la cele vesnice, a marelui Iuliu Maniu.

Reclame