images

Campania pentru alegerile prezidenţiale nu a fost declanşată oficial. Cu toate acestea, sunt în plină desfăşurare acţiunile electorale, mascate sub tot felul de sărbători mai mult sau mai puţin religioase.

Cum se iveşte un prilej de ieşire în public,   “prezidenţiabilii” se înghesuie de-a valma  pe scenele amenajate de  “agitatorii” locali ai partidelor. Nu contează faptul că majoritatea participanţilor la aceste manifestări sunt aduşi cu autobuzele, din prin toate comunele şi satele aparţinătoare. Nu conteză nici faptul că Sărbătorile religioase sunt transformate în mitinguri electorale dezgustătoare. Important pentru ei este “să-i vadă electoratul”  şi  “să se vorbească”  cât de religioşi şi apropiaţi de popor sunt.

La sfârşitul  săptămânii trecute au fost aşteptaţi în Maramureş  “să se afişeze” la Mănăstirea Moisei şi “să se prindă” în Hora de la Prislop, atât Traian Băsescu  cât şi Mircea Geoană  şi Corneliu Vadim Tudor. Până la urmă „s-a dat în spectacol”  numai Traian Băsescu.

Singurul candidat care nu  intra în această „horă a veseliei în vremuri de criză” este Crin Antonescu. În unele cercuri liberale i se reproşează faptul că iese prea puţin în public, că nu  procedează  la fel ca şi contracandidaţii săi. Este posibil ca tocmai această reţinere de a participa la tot felul de “băi de mulţime” cu orice preţ, cu oricine şi oriunde, să-i aducă mulţi susţinători care nu fac parte din categoria celor aduşi cu autobuzele la “adunările populare”.

În mod cert, Crin Antonescu este un altfel de candidat.

Fiind un altfel de candidat, Crin Antonescu poate fi şi un altfel de preşedinte.

Reclame