alianta-fsn-pdl-psd-2008

Dacă adăugăm la procentele obţinute de PSD şi PDL, cele obţinute de „Organizaţia de Pionieri”, condusă de  fiica marinarului „noul  FSN” atinge procentele obţinute în  Duminica Orbului din 1990. Intrarea  în Parlamentul European  a  tandemului  Vadim-Becali  întregeşte tabloul,  care pe mine personal  mă pune în situaţia  „de a-mi băga piciorul în spiritul civic” şi de a mă gândi serios la trecerea în rândul celor 78% dintre români pe care „ îi doare-n cot de politică”.

Planul  „neofeseniştilor” de a reduce la maxim corpul electoral , pentru a uşura manipulările de tot felul, a reuşit. Blaturile politice ordinare, ipocrizia guvernanţilor dusă la extrem,  i-a   „scârbiti” pe români de politică. Am prevăzut acest lucru într-un articol scris pe blog nu demult.

Cu toate eforturile depuse, PNŢCD-ul  scindat a reuşit să obţină puţin mai mult decât FC,  un partid inexistent, iar PNL-ul mai este „ţinut în viaţă” de primarii liberali care speră  în revenirea la guvernare. Dacă  aceasta nu se va produce curând, foamea de bani de la buget, îi va determina   să migreze către „Noul FSN”, pentru a primi ceva firimituri ce rămân de la masa lui Vanghelie.

Coşmarul nu se încheie aici, la iarnă o să fim chemaţi să alegem între Geoană şi Băsescu. Urâtă perspectivă, iar şanse de schimbare nu se întrevăd nici în 2012.

Mai este un dram de speranţă. De dragul firavei democraţii din România, PNŢCD trebuie să găsească rapid o formulă de colaborare cu PNL. Cu riscul de a-mi supăra colegii  ţărănişti din ambele tabere, afirm că singuri nu vom putea face absolut nimic, nici acum nici în 2012.  Liberalii ar trebui să înţeleagă şi ei că nu vor putea „respira” prea  mult „cu plâmânii primarilor” dornici de guvernare şi să accepte colaborarea cu ţărăniştii care ştiu „să lupte”  până la ultimul om împotriva „fesenizării totale”.

 

Anunțuri