basescu_tanjaua1

Duminică, la Sărbătoarea de la Hoteni, Maramureş, Traian Băsescu îmbrăcat în straie moroşeneşti, şi-a încheiat discursul cu urarea: „Să dea Dumnezeu să trăiţi bine”.

De observat că faţă de 2004, urarea electorală are o formă modificată. De acestă dată trebuie să recunosc că urarea sună corect. Numai Dumnezeu ne poate ajuta să trăim bine.

 Lume multă Duminică la Hoteni. PDL-iştii greşesc dacă cred că moroşenii au venit la Hoteni  numai pentru Traian Băsescu. Mulţi au venit pentru spectacolul artistic iar alţii au venit să prăjescă mici la iarbă verde. După „ţinuta” de campanie electorală, în mulţime se puteau observa şi susţinători ai PSD, PNL şi PNŢCD.

În timp ce toţi arborii de pe marginea drumurilor ce duc la Hoteni, erau „înstruţaţi”  cu afişe PDL-iste, de la microfon se lansau apeluri de „nepolitizare” a Sărbătorii. Singurii care au reacţionat la aceste apeluri au fost ţărăniştii, care au renunţat la arborarea bannerului cu însemnele partidului şi la plimbarea prin mulţime cu umbreluţele de campanie.

În aşteptarea lui Traian Băsescu, politicienii prezenţi la manifestare au fost introduşi într-un fel de ţarc, aflat în apropierea scenei. Asta ca să se vadă clar delimitarea dintre popor şi aleşii poporului.

Traian Băsescu a promis că vine şi anul viitor la Hoteni. Sper că se va ţine de cuvânt şi va veni la „Tânjaua de pe Mara”, chiar dacă nu va mai fi preşedinte.

 

Reclame