geoana-boc1A început campania electorală. Dacă în “liga lui Mitică” blaturile s-au mai rărit, în “liga politică” blaturile se ţin lanţ iar jucătorii politici nici măcar nu ştiu să mimeze corectitudinea competiţiei electorale.

PSD-ul, cu Mircea Geoană în frunte, încearcă să acrediteze ideea că se află în opoziţie. Opoziţie faţă de cine?. Poate faţă de Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

PDL-ul, nu se lasă mai prejos şi îl asmute pe “buldogul Blaga” împotriva partenerilor de guvernare. “Buldogul” se repede la PSD-işti, dar când să ajungă “să le rupă turul pantalonilor”, se cuminţeşte brusc şi “dă liniştit din coadă”.

“Meciul: Eba – PDL”, este un blat pe faţă. Măcar de nu ar fi televizat.

“Preşedintele jucător” mimează echidistanţa şi ţine un discurs “lacrimogen” la adunarea PDL-iştilor prilejuită de lansarea candidaţilor pentru Parlamentul European.

Principele Radu Duda, amestecă monarhia cu republica, încercând pentru prima oară după 1989, “prostirea” electoratului cu educaţie peste medie. În niciun caz nu joacă la câştig, singurul scop pentru care a fost introdus în joc fiind “faultarea” lui Crin Antonescu.

Ce să mai zic de Vadim şi Becali cu al lor slogan: “Doi creştini şi patrioţi vor scăpa ţara de hoţi”. Din moment ce se declară creştini, probabil că vor renunţa la “execuţiile de pe stadioane” şi la sechestrarea hoţilor. Mă întreb, cum vor scăpa ţara de hoţi în aceste condiţii?.

De ce să nu recunosc, până şi partidul meu, PNŢCD, intră în campania electorală mimând unitatea internă, asta în timp ce divizarea este una fără precedent.

Liberalii par a fi competitori corecţi care joacă la câştig. Totuşi, oarece reţineri în a-şi ataca decisiv adversarii se observă şi la liberali. Se pare că în viitorul apropiat, liberalii vor juca rolul de arbitru politic, iar această perspectivă îi determină să nu joace “la rupere”.

Probabil că toate aceste blaturi puse la cale de “impresarii politici” îi vor ţine pe români departe de urne.

Reclame