image-2008-09-5-4234383-46-elena-basescu-monica-iacob-ridzi

Nu mă leg de calităţile intelectuale ale fiicei preşedintelui. Cunosc destui oameni politici de la nivel înalt, care  au avut „succesuri” electorale, fără să  exceleze în domeniul limbii române. Din acest punct de vedere, Elena Băsescu nu are de ce să fie complexată.

 

Traian Băsescu are o capacitate extraordinară de a transmite mesaje subliminale. Odată lansată în cursă, Elena Băsescu beneficiază de suportul PDL-iştilor, fără ca tatăl ei să le ceară explicit acest lucru. „Băieţii deştepţi” din PDL, au descifrat rapid mesajul tatălui candidatei.

 

În mod cert, Elena Băsescu, va lua voturi de la PDL. Va fi interesantă modalitatea prin care electoratul PDL, va fi îndemnat să-şi împartă opţiunile între PDL şi fiica preşedintelui. După părerea mea în acţiunea,  Elena Băsescu – europarlamentar, se pregăteşte un fel de „blat politic”.

 

Situaţia Elenei Băsescu de la aceste alegeri mi se pare asemănătoare cu situaţia lui Rodion Cămătaru, în campionatul de fotbal, ediţia 1986/1987. La acea vreme, vârful de atac dinamovist concura pentru „Gheata de Aur”, trofeu UEFA decernat celui mai bun marcator. Rodion Cămătaru avea nevoie de 14 goluri marcate în ultimele 6 etape, pentru a-l întrece pe austriacul Toni Polster. În vederea atingerii obiectivului, era ajutat inclusiv de galeriile echipelor adverse. La un meci din finalul acelui campionat, suporterii unei echipe cu care juca Dinamo, din dorinţa de a aduce cu orice preţ „Gheata de Aur” în România, au scandat: „Cami vino peste noi şi ne dă şi golul doi”.

 

Problema este că „strategii” PDL-işti sunt îngrijoraţi de faptul că la „meciul” din  7 iunie, Elena Băsescu s-ar putea să le marcheze mult mai multe goluri, decât ar fi dispuşi ei să le încaseze.

 

Reclame