images

Înaintea şedinţei Comitetului Naţional de Conducere, (CNC) al PNŢCD, programată pentru 14 martie 2009, Gheorghe Ciuhandu se adresează membrilor acestui for de conducere, cu următoarea scrisoare:

 

Stimaţi colegi,

  

Ca membri cu funcţii de răspundere în PNŢCD, dornici să aducă la îndeplinire testamentul lui Iuliu Maniu – trasmis lui Corneliu Coposu – şi anume să nu lăsăm partidul să moară, sunteţi invitaţi la o dezbatere sinceră şi onestă cu privire la situaţia partidului, care astăzi este mai gravă ca oricând. Vă invit să participaţi indiferent de opţiunile dumneavoastră referitoare la persoane ori la strategii politice şi să găsim împreună calea de urmat.

         În acest moment, partidul este într-un blocaj aproape complet. Cei care deţin ştampila – şi sunt înscrişi în Registrul partidelor ca reprezentând partidul – sunt percepuţi ca nelegitimi de către toţi membrii marcanţi ai partidului, membrii de onoare, seniorii partidului, foştii demnitari ai PNŢCD, care – cu toţii – au participat la Congresul extraordinar din 24 august 2008 şi recunosc conducerea aleasă de acesta. Starea de blocaj din partid trebuie să înceteze cât de repede, iar partidul să revină în arena electorală.

        Important ar fi să convenim asupra unui for de conducere deliberativ la nivel naţional, ale cărui decizii să le recunoaştem cu toţii.

        Pe de altă parte, în conformitate cu prevederile Statutului PNŢCD, trebuie să fie ţinute toate adunările generale din partid, inclusiv congresul. Cred că este bine să convenim un calendar comun, care să ducă la refacerea unităţii, prin recunoaştere unanimă, o variantă fiind convocarea unui congres la care să participăm cu toţii, în organizarea Comitetului Naţional de Conducere.

        În ceea ce priveşte adunările generale, milităm pentru  o atitudine corectă şi conciliantă: fără niciun fel de excluderi sau manevre de eliminare, fără demiteri din funcţii, implicând o transparenţă totală în acţiunile întreprinse şi fără condiţii cu privire la candidaturi.

        Milităm pentru introducerea unui sistem de vot uninominal, care ar da şanse de reprezentare în Biroul Naţional de Conducere a diverselor opinii sau curente existente în partid, în condiţiile în care se acceptă de comun acord modificările de statut, depunerea la instanţă şi procedura de semnare a documentelor, fără contestări din partea vreunei părţi.

        Vă aşteptăm cu speranţa regăsirii noastre şi soluţionării tuturor problemelor existente, în interesul PNŢCD.

  

                                                                                 Gheorghe Ciuhandu

                                                                                    Preşedinte CNC

Anunțuri