viorel-sasca-radu-sarbu-gh-ciuhandu-adrian-cioroianu-si-cristian-busoi-61

 

 Timişoara, sediul PNŢCD, 29 octombrie, 2008

 

În mod evident, pe scena politică românească, se resimte lipsa unei forţe politice care să poată recupera electoratul autentic de dreapta. PNL trece printr-o perioadă dificilă, generată de pierderea guvernării, iar PNŢCD nu reuşeşte să scape de „teoria votului risipit”, fapt ce împiedică creşterea cotei electorale a partidului.

 

După părerea mea, realizarea unei alianţe electorale dintre PNL şi PNŢCD, la alegerile pentru Parlamentul European şi susţinerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale, ar aduce beneficii politice ambelor partide.

 

Marele câştig al acestei alianţe ar fi recuperarea  a unei părţi importante a electoratului autentic de dreapta, care nu vota PNŢCD pentru că  avea şanse mici de a depăşi pragul electoral dar in acelaşi timp nu vota nici PNL. 

 

Nu este de neglijat nici implicarea membrilor PNŢCD în campaniile electorale. PNŢCD are membri deosebit de activi  iar perspectiva trecerii pragului electoral  i-ar motiva şi mai mult. Modelul Alianţei pentru Timiş de la alegerile locale din iunie 2008, ar putea fi extins la nivel naţional. Nu este de uitat faptul că la alegerile din 30 noiembrie 2008, chiar dacă PNŢCD nu a avut candidaţi, în judeţul Timiş, protocolul de colaborare cu PNL a fost extins şi pentru alegerile parlamentare, la semnarea protocolului fiind prezent preşedintele ales al PNŢCD, Radu Sârbu (foto).

 

Sunt convins că PNŢCD nu ar ridica pretenţii  mari în ceea ce priveste ponderea pe listele de candidaţi, in plus, PNŢCD ar  aduce in mod cert  in alianţă, voturile corespunzatoare locurilor eligibile acordate.

 

La Congresul PNL din martie va fi ales un nou preşedinte. De pe margine, ca la fotbal, voi susţine acel candidat la preşedenţia PNL, care va lua în calcul o viitoare alianţă PNL-PNŢCD.

 

Reclame